דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות דיאטטי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 288 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את כל הירקות ולחתוך לקוביות.
  • 2 בסיר גדול לחמם את השמן, להוסיף את כל הירקות ולטגן כמה דקות.
  • 3 להוסיף את המים והתבלינים, לערבב, לכסות, להרתיח, להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 25 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • 4 לרסק בבלנדר או להשאיר כך (תלוי מה אוהבים). מתקבל מרק ירקות ירוקים טעים, מזין וקל להכנה במיוחד ליום חורפי וגשום.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14751
חלבונים (גרם)5.61 1.95
פחמימות (גרם)186
מתוכן סוכרים (גרם)5.65 1.96
שומנים (גרם)7.61 2.64
מתוכם שומן רווי (גרם)0.65 0.22
נתרן (מ"ג)287.2599.65
סיבים תזונתיים (גרם)5.75 1.99
מים (גרם)240.6183.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)91.3931.71
ויטמין B (מ"ג)2.660.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.120.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)106.9637.1
ויטמין C (מ"ג)90.0231.23
ויטמין E (מ"ג)0.950.33
ויטמין K (מק"ג)275.895.68
סידן (מ"ג)105.936.74
ברזל (מ"ג)1.630.57
מגנזיום (מ"ג)52.1218.08
זרחן (מ"ג)137.4547.68
אבץ (מ"ג)1.050.36
אשלגן (מ"ג)759.89263.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.5% 20.5% 15.1% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.