דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קיסר לארוחת הצהריים, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 383 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החסה לרצועות בעובי 3 ס"מ, פורסים את הבצל הסגול לחצי ירח וחוצים את עגבניות השרי.
  • 2 מטגנים את חזה העוף במחבת חמה עם שמן זית, מלח ופלפל שחור, ופורסים אותו לרצועות.
  • 3 חותכים את פרוסות הלחם לקוביות, מערבבים עם כף שמן הזית, שן השום הכתושה ומעט מלח, ומכניסים לתנור ל- 8 דקות בחום של 200 מעלות.
  • 4 טוחנים את כל מצרכי הרוטב היטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5 מערבבים את כל מרכיבי הסלט ביחד עם הרוטב, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את אגוזי המלך. מתקבל סלט קיסר ביתי מושלם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאלו שלא שומרים על כשרות מומלץ לגרד מעל מעט גבינת פרמזן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)531139
חלבונים (גרם)23.08 6.03
פחמימות (גרם)308
מתוכן סוכרים (גרם)5.7 1.49
שומנים (גרם)36.41 9.51
מתוכם שומן רווי (גרם)5.51 1.44
כולסטרול (מ"ג)38.59 10.07
נתרן (מ"ג)2,956771.81
סיבים תזונתיים (גרם)7.2 1.88
מים (גרם)258.1167.39
ליקופן (מ"ג)1.930.5
ויטמין A (מק"ג)404.59105.64
ויטמין B (מ"ג)8.332.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.581.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)64.7416.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.04
ויטמין C (מ"ג)38.5910.08
ויטמין D (מק"ג)0.040.01
ויטמין E (מ"ג)0.90.24
ויטמין K (מק"ג)182.8447.74
סידן (מ"ג)98.9425.83
ברזל (מ"ג)2.260.59
מגנזיום (מ"ג)45.1511.79
זרחן (מ"ג)175.2745.76
אבץ (מ"ג)0.990.26
אשלגן (מ"ג)637.19166.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.690.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 37.9% 24% 30.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.8 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?