דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת בריאה לארוחה, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 397 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • האורז
  • אורז אדום - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • העדשים והבצל
  • עדשים - 100 גרם
    שחורות
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    חתוכים לרצועות "חצי ירח"
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז האדום כשעתיים לפני במים קרים ומסננים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז האדום, מטגנים מעט ומוסיפים את המלח והמים הרותחים.
  • 3 מכסים במכסה ומבשלים כ- 50 דקות על אש בינונית עד שכל המים נספגים.
  • 4 בסיר נפרד מבשלים את העדשים במים למשך כ- 40 דקות עד שעה ומסננים.
  • 5 חותכים את הבצלים לחצי ירח, מטגנים בשמן עד להזהבה ומוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים את האורז עם העדשים והבצל.
  • 6 מגישים מיד אורז מג`דרה אדום מזין ובריא!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21053
חלבונים (גרם)5.19 1.31
פחמימות (גרם)349
מתוכן סוכרים (גרם)7.93 2
שומנים (גרם)6.74 1.7
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.14
נתרן (מ"ג)1,175295.98
סיבים תזונתיים (גרם)4.39 1.11
מים (גרם)312.9478.83
ויטמין B (מ"ג)1.20.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.4813.72
ויטמין C (מ"ג)8.732.2
ויטמין E (מ"ג)0.060.02
ויטמין K (מק"ג)1.140.29
סידן (מ"ג)44.8711.3
ברזל (מ"ג)1.120.28
מגנזיום (מ"ג)26.146.59
זרחן (מ"ג)87.4722.03
אבץ (מ"ג)0.590.15
אשלגן (מ"ג)339.5285.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 13.4% 10.3% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.