דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבבונים, מכדררים לקבבונים קטנים ומניחים במקרר. בינתיים עוברים להכנת הרוטב...
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן בסיר שטוח עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, מבשלים כמה דקות ומוסיפים את התבלינים.
  • 3 מערבבים ומבשלים במשך כ- 10 דקות על אש בינונית.
  • 4 מוסיפים את המים וגרגירי החומוס, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 5 מכבים את האש, מוסיפים את הקבבונים בעדינות למטבוחה שלנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס למשך כ- 25 דקות או עד שהרוטב מצטמצם והקציצות זהובות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שרוצה יכול להוסיף גם פלפל חריף כמובן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)500121
חלבונים (גרם)29.66 7.15
פחמימות (גרם)287
מתוכן סוכרים (גרם)8.49 2.05
שומנים (גרם)30.58 7.38
מתוכם שומן רווי (גרם)4.5 1.08
כולסטרול (מ"ג)63.33 15.28
נתרן (מ"ג)960.95231.83
סיבים תזונתיים (גרם)7.35 1.77
מים (גרם)317.0276.48
ליקופן (מ"ג)4.361.05
ויטמין A (מק"ג)194.0446.81
ויטמין B (מ"ג)9.292.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B3 (מ"ג)6.791.64
ויטמין B5 (מ"ג)1.070.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.780.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)150.0936.21
ויטמין B12 (מק"ג)2.060.5
ויטמין C (מ"ג)64.4215.54
ויטמין E (מ"ג)2.330.56
ויטמין K (מק"ג)320.7577.38
סידן (מ"ג)98.423.74
ברזל (מ"ג)6.941.67
מגנזיום (מ"ג)77.2618.64
זרחן (מ"ג)340.4582.13
אבץ (מ"ג)6.811.64
אשלגן (מ"ג)1,017245.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.970.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 31.8% 30.9% 29.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.