דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מומלץ להגיש עם קרוטונים ובצל ירוק או עירית

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף ולקצוץ דק את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, לקצוץ דק את הבצל, ולקלף ולכתוש את השום והג`ינג`ר.
  • 2 בסיר כבד לחמם את שמן הזית, להוסיף את השורשים, הבצל, השום והג`ינג`ר, לערבב ולאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה לכ- 10 דקות (מדי 2 דקות לערבב).
  • 3 לקלף ולחתוך לקוביות את תפוח האדמה והגזרים, להוסיף לסיר ולערבב עוד כמה דקות. לשטוף את האפונה היבשה, לסנן, להוסיף לסיר, לכסות במים כ- 15 ס"מ מעל גובה הירקות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש קטנה ולבשל כשעה עד לריכוך.
  • 4 בסיום הבישול לטחון בבלנדר מוט את המרק עד לקבלת מרק אפונה קטיפתי וטעים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה והמרק דליל מדי - להמשיך לבשל עוד כמה דקות, ובמידה וסמיך מדי - להוסיף חצי כוס מים. ביום למחרת המרק נוטה להסמיך.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי/טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)239154
חלבונים (גרם)12.48 8.07
פחמימות (גרם)3825
מתוכן סוכרים (גרם)2.64 1.71
שומנים (גרם)4.76 3.08
מתוכם שומן רווי (גרם)0.67 0.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)348.8225.52
סיבים תזונתיים (גרם)13.52 8.74
מים (גרם)90.8558.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)247.31159.9
ויטמין B (מ"ג)1.330.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2214.22
ויטמין C (מ"ג)13.298.59
ויטמין E (מ"ג)0.430.28
ויטמין K (מק"ג)90.2158.32
סידן (מ"ג)70.7645.75
ברזל (מ"ג)2.531.64
מגנזיום (מ"ג)16.4310.62
זרחן (מ"ג)42.3927.4
אבץ (מ"ג)0.310.2
אשלגן (מ"ג)735.5475.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.6% 6.9% 18.1% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.