דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק סולת מרוקאי (חשו)
מרק סולת מרוקאי (חשו)
מרק חשו מושלם של המרוקאים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 670 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח בסיר את המים, להוסיף את שיני השום השלמות, התבלינים ושמן הזית, לערבב ולאחר שהמים מבעבעים להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הסולת. מאוד חשוב לערבב ללא הפסקה על מנת שלא ייווצרו גושים.
  • 2 לאחר שהוספנו את כל הסולת והמרק הסמיך לכבות את האש, להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה, ולערבב היטב.
  • 3 להכנת חלת-השום: לערבב היטב בקערית את שמן הזית, השום הכתוש והמלח. להבריש את התערובת על פרוסות החלה (אפשר גם כל לחם אחר), ולסדר מעל את זיתי הקלמטה (לא חובה).
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות. אגב, הבישול מנטרל את הריח של השום, כך שניתן ורצוי לאכול את שיני השום שלמות.
  • 5 להגיש חם ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)55383
חלבונים (גרם)13.53 2.02
פחמימות (גרם)8312
מתוכן סוכרים (גרם)4.27 0.64
שומנים (גרם)18.13 2.71
מתוכם שומן רווי (גרם)3.08 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.410.06
נתרן (מ"ג)592.8388.5
סיבים תזונתיים (גרם)1.06 0.16
מים (גרם)523.978.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)49.397.37
ויטמין B (מ"ג)0.910.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.122.26
ויטמין C (מ"ג)17.922.68
ויטמין E (מ"ג)0.220.03
ויטמין K (מק"ג)135.2720.19
סידן (מ"ג)69.3110.35
ברזל (מ"ג)1.020.15
מגנזיום (מ"ג)16.082.4
זרחן (מ"ג)416.12
אבץ (מ"ג)0.420.06
אשלגן (מ"ג)162.7324.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 15.6% 11.7% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.