דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הנשנוש האולטימטיבי לחובבי החצילים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את ראש החציל, לקלף, לחצות לשניים לרוחב ולאחר מכן למקלות צ`יפס ארוכים. לפזר על מקלות החצילים את המלח הגס ולהניח במסננת למשך כחצי שעה-שעה. לאחר מכן לנגב באמצעות נייר סופג.
  • 2 לחמם היטב את השמן לטיגון במחבת (כס"מ שמן).
  • 3 בקערה לערבב את הביצים עם התבלינים ורוטב הצ`ילי המתוק. בקערה נוספת לערבב את פירורי הלחם עם השום הגבישי והכוסברה היבשה.
  • 4 לטבול כל מקלון חציל בתערובת הביצים ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם, ולטגן היטב למשך מספר דקות משני הצדדים. זהו - יש לכם צ`יפס חציל מטוגן שאי אפשר להפסיק לנשנש!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגשה עם רוטב צ`ילי מתוק או טחינה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יפס החציל לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן מנוחת החצילים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)534252
חלבונים (גרם)10.32 4.88
פחמימות (גרם)5124
מתוכן סוכרים (גרם)3.03 1.43
שומנים (גרם)32.58 15.4
מתוכם שומן רווי (גרם)3.72 1.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)126.48 59.8
נתרן (מ"ג)1,401662.23
סיבים תזונתיים (גרם)2.64 1.25
מים (גרם)100.1247.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)83.1739.32
ויטמין B (מ"ג)2.050.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.90.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.1916.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.14
ויטמין C (מ"ג)15.87.47
ויטמין D (מק"ג)0.70.33
ויטמין E (מ"ג)0.950.45
ויטמין K (מק"ג)37.2917.63
סידן (מ"ג)57.2827.08
ברזל (מ"ג)2.080.98
מגנזיום (מ"ג)32.1515.2
זרחן (מ"ג)94.5244.69
אבץ (מ"ג)0.690.33
אשלגן (מ"ג)279.29132.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.80.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.660.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.330.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.240.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 33.7% 10.7% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.