דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חטיף עדשים ביתי ממכר במיוחד

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טוחנים במעבד מזון את העדשים הכתומות, שיבולת השועל והתבלינים עד לקבלת מרקם קמחי.
  • 2 מעבירים את הקמח שנוצר לקערה, מוסיפים את המים ושמן הזית, טורפים היטב עד לקבלת בלילה נוזלית ונותנים לה לנוח כ- 10 דקות (כדי ששיבולת השועל תיפתח ותסמיך מעט את הבלילה).
  • 3 מרפדים 3 תבניות של התנור בנייר אפייה ומוזגים 1/3 מהבלילה לכל אחת מהן. בעזרת כף משטחים את הבלילה בתבנית למרקם דק מאוד. במידה ונוצרים חורים קטנים מוזגים מעט מאוד מים מעל החור ו"משאילים" מעט בלילה עם המים כדי לסגור את החור.
  • 4 מכניסים את התבניות לאפייה בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 7 דקות.
  • 5 מוציאים את התבניות מהתנור, התערובת התקשתה מעט וניתן לעצב בעזרת גלגלת את הצורה שאנו רוצים (מלבנים, ריבועים, משולשים, מעויינים).
  • 6 לאחר עיצוב הצורה (אני הכנתי משולשים) - מחזירים לאפייה נוספת בחום של 150 מעלות למשך כ- 25-30 דקות (עד שהנאצ`וס משחימים ומתנתקים מהתבנית).
  • 7 מכינים מטבלים טעימים (אפשר גם בלי) ומנשנשים נאצ`וס עדשים כתומות שהוא סופר פוד - טעים ובריא!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. המתכון מוגדר "ללא גלוטן" מכיוון ששיבולת השועל אינה מכילה גלוטן אלא יכולה לגדול ליד שדות חיטה או דגנים שכן מכילים גלוטן - ומכאן האזהרה שקיימת פעמים רבות על שיבולת השועל.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון המלא באינסטגרם!
המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)138153
חלבונים (גרם)6.75 7.45
פחמימות (גרם)2022
מתוכן סוכרים (גרם)0.63 0.69
שומנים (גרם)3.89 4.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
נתרן (מ"ג)662.8731.57
סיבים תזונתיים (גרם)6.85 7.56
מים (גרם)56.8762.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.1817.86
ויטמין B (מ"ג)1.771.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.28
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.73
ויטמין B5 (מ"ג)0.540.6
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)89.0998.34
ויטמין C (מ"ג)1.361.5
ויטמין E (מ"ג)0.270.3
ויטמין K (מק"ג)1.51.65
סידן (מ"ג)20.5222.65
ברזל (מ"ג)2.072.29
מגנזיום (מ"ג)45.2549.94
זרחן (מ"ג)148.04163.4
אבץ (מ"ג)1.371.51
אשלגן (מ"ג)241.34266.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 10.5% 18.2% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.