דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרישה ממולאת (צמחוני)
כרישה ממולאת (צמחוני)
אפשר לקרוא להן גם "סוכריות כרישה ממולאות" (:

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 166 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הכרישה
  • כרישה - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (600 גרם)
    גדולות (החלק הלבן והירוק בהיר)
  • המילוי
  • אורז עגול -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
    שטוף ומסונן
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק דק
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • נענע - 1/4 צרור - סה"כ (35 גרם)
    קצוץ
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    קצוצים דק (כולל העלים)
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    טחונות ללא הקליפה
  • בהרט - כף שטוחה
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • סילאן טהור -  כפות - סה"כ (33 גרם)
  • הרוטב
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • סילאן טהור -  כפות - סה"כ (33 גרם)
  • רכז רימונים - 3 כפות - סה"כ (30 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • מעל הממולאים
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    לסחיטה
  • מלח - קורט
    או מלח מלדון
  • מים רותחים - עד כמעט כיסוי הממולאים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז העגול בכחצי במים חמימים ומסננים היטב.
  • 2 חותכים כל כרישה לאורך באופן שווה, עושים להן חתך לאורך עד למרכז, מעבירים לסיר עם מים רותחים, מבשלים במשך כ- 7 דקות ומסננים.
  • 3 אל מחבת רחבה יוצקים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך כ- 10 דקות על אש בינונית עד לקירמול. מוסיפים את הירק, העגבניות הטחונות והתבלינים, ומערבבים. מוסיפים את האורז, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 4 ממלאים את הכרישה בתערובת המילוי, מגלגלים הדוק, מניחים בצפיפות בסיר סוטאז` רחב ומפזרים את העגבניות הסחוטות והמלח מעל.
  • 5 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הממולאים בסיר. מוסיפים מים רותחים כמעט לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.
  • 6 מכסים את הסיר עם נייר אפייה ואז עם מכסה לבישול של כחצי שעה. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 7 לאחר הבישול אופים בתנור החם למשך כשעתיים (הרוטב אמור להצטמצם). לאחר מכן, מסירים את נייר האפייה והמכסה, ומביאים להשחמה. מתקבלת כרישה ממולאת מושלמת!
  • 8 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני הכנתי כרישה ממולאת צמחונית, אבל אפשר בהחלט להוסיף 300 גרם בשר טחון צלעות אל תערובת המילוי.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. שנה שעברה אירחתי בחג הפסח, הכנתי את הסיר הזה והוא התחסל מהר מאוד!

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15896
חלבונים (גרם)1.82 1.1
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)5.76 3.48
שומנים (גרם)10.12 6.1
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.03
נתרן (מ"ג)482.92291.38
סיבים תזונתיים (גרם)1.71 1.03
מים (גרם)122.0773.66
ליקופן (מ"ג)1.390.84
ויטמין A (מק"ג)50.4330.43
ויטמין B (מ"ג)0.850.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.3617.72
ויטמין C (מ"ג)19.9512.04
ויטמין E (מ"ג)0.520.32
ויטמין K (מק"ג)77.3846.69
סידן (מ"ג)36.321.91
ברזל (מ"ג)1.370.83
מגנזיום (מ"ג)16.8610.17
זרחן (מ"ג)33.2720.07
אבץ (מ"ג)0.220.13
אשלגן (מ"ג)230.56139.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 33.8% 6.1% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.