דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עלים מושלם עם תפוחים ורימונים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את התפוח ללא הליבה ולפרוס לפרוסות יפות ושוות (לא דקות מדי ולא עבות מדי). אם משתמשים בנקטרינה אז לפרוס אותה גם באותה הצורה.
  • 2 בצנצנת קטנה לשקשק היטב את כל מרכיבי הרוטב (אפשר גם לערבב היטב בקערה).
  • 3 בצלחת/מגש יפה וחגיגי לפזר בצורה יפה ואחידה את עלי הארוגולה. להניח מניפות קטנות של תפוח עץ ונקטרינה, ולפזר את הפקאן הסיני, גרגירי הרימון והשקדים הפרוסים
  • 4 למזוג מעל את הרוטב בנדיבות (ממש לפני ההגשה) וזהו זה - הסלט מוכן! מתקבל סלט מרשים וחגיגי לראש השנה שאסור לכם לפספס!
  • 5 בתיאבון ושנה טובה ומתוקה חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן האכילה. יש למזוג את הרוטב ברגע האחרון (אפשר להכין את צנצנת הרוטב כמה שעות מראש ולשמור במקרר עד להגשה).

ציוד נדרש: צלחת הגשה/מגש לסלט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)176175
חלבונים (גרם)2.48 2.46
פחמימות (גרם)1414
מתוכן סוכרים (גרם)10.28 10.21
שומנים (גרם)12.99 12.9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.68 1.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.07
נתרן (מ"ג)156.12155.01
סיבים תזונתיים (גרם)2.58 2.56
מים (גרם)67.0466.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)28.7328.53
ויטמין B (מ"ג)0.650.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.8227.62
ויטמין C (מ"ג)76.95
ויטמין E (מ"ג)0.340.33
ויטמין K (מק"ג)26.7326.54
סידן (מ"ג)40.5540.26
ברזל (מ"ג)0.480.48
מגנזיום (מ"ג)14.8514.74
זרחן (מ"ג)24.6924.51
אבץ (מ"ג)0.20.2
אשלגן (מ"ג)176.35175.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 40.5% 7.7% 43.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.79 (0.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.