דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מה צריך יותר מזה?

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (15-20 לביבות (תלוי בגודל))

  • הלביבות
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מגורד
  • גזרים - 2 יחידות קטנות ללא קליפה - סה"כ (108 גרם)
    מגורדים
  • קמח לבן - 2 כפות גדושות
  • ביצים - 2 יחידותM
    או ביצה אחת XL
  • גבינת מוצרלה - כוס (96 גרם)
    מגורדת (או צהובה)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את כל מרכיבי הלביבות עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב: לאחר גירוד תפוחי האדמה והבצל יש לסחוט אותם היטב מכל הנוזלים!).
  • 2 מחממים את השמן במחבת (ראו מידע נוסף), יוצקים בעזרת כף מהתערובת לתוך השמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (ניתן גם לשמן מעט לפני ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות).
  • 3 מוציאים את הלביבות לרשת צינון או צלחת עם נייר סופג ומגישים חם לביבות תפו"א וגבינה טעימות!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד גבינת שמנת.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן מספקת לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני השתמשתי בכוס חד פעמית של גבינת מוצרלה מגורדת - אפשר להוסיף/להפחית לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של לין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)84168
חלבונים (גרם)2.76 5.49
פחמימות (גרם)714
מתוכן סוכרים (גרם)0.83 1.65
שומנים (גרם)4.97 9.9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.15 2.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)28.19 56.19
נתרן (מ"ג)241.03480.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 1.26
מים (גרם)33.6367.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)70.99141.5
ויטמין B (מ"ג)0.71.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.9813.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.36
ויטמין C (מ"ג)1.983.94
ויטמין D (מק"ג)0.130.26
ויטמין E (מ"ג)0.140.29
ויטמין K (מק"ג)1.482.96
סידן (מ"ג)35.7471.23
ברזל (מ"ג)0.250.5
מגנזיום (מ"ג)7.0714.1
זרחן (מ"ג)43.4886.67
אבץ (מ"ג)0.320.63
אשלגן (מ"ג)100.91201.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.591.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.521.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 31.9% 17.7% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.