דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות קרמל
סופגניות קרמל
אלה סופגניות שאתם לא רוצים לפספס

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו לישה לשים את כלל מרכיבי הבצק למשך כ- 10 דקות במהירות נמוכה-בינונית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר או למשך כשעה במקרר.
  • 2 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של 45 גרם, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נייר אפייה. מתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק.
  • 3 מחממים סיר עם שמן עמוק לחום של 160-170 מעלות. לאחר שהבצק תפח והשמן הגיע לטמפרטורה הרצויה מתחילים לטגן: מכניסים את הסופגניות עם נייר האפייה בזהירות לשמן, מחכים שתי שניות, שולפים את נייר האפייה עם מלקחיים או מזלג והופכים בעדינות לצד העליון. מטגנים כ- 2 דקות מכל צד.
  • 4 לאחר הטיגון מצננים את הסופגניות לטמפרטורת החדר, מורחים בסירופ הסוכר, מצפים בסוכר לבן, ממלאים בגנאש הקרמל ומקשטים בטופי הקרמל המלוח.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • הכנת גנאש הקרמל:
  • 1 מחממים את השמנת עם השוקולד במיקרוגל למשך כדקה עד שהכל נמס.
  • 2 מערבבים עד לתערובת אחידה, מעבירים לשק זילוף ומקררים במקרר.
  • הכנת טופי הקרמל המלוח:
  • 1 בקלחת על אש נמוכה מתחילים לבשל לאט את הסוכר עם המים עד לקבלת צבע קרמלי לא כהה. במקביל מחממים את השמנת המתוקה במיקרוגל למשך כחצי דקה עד דקה.
  • 2 לאחר שנוצר קרמל בצבע הרצוי מנמיכים את האש למינימום, ואז מוסיפים בזהירות רבה את השמנת. מבשלים תוך כדי ערבוב כדקה וחצי-שתיים.
  • 3 מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והמלח.
  • הכנת סירופ הסוכר:
  • 1 פשוט מרתיחים יחד את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ.
  • הרכבת הסופגנייה:
  • 1 לאחר ציפוי הסופגנייה בסוכר, יוצרים חור קטן בסופגניות בעזרת סכין, ממלאים בגנאש הקרמל ויוצרים תלולית קטנה של גנאש מעל החור שנשאר בסופגנייה.
  • 2 על התלולית מזלפים מעט מטופי הקרמל המלוח. לבסוף אפשר לקשט גם בפופקורן מקורמל.
  • טיפים חשובים:
  • 1 בבצק להשתמש רק בשמרים טריים - לא לנסות שמרים יבשים, לוקח נצח.
  • 2 חשוב ללוש היטב את הבצק במיקסר - הבצק צריך להיות עם רשת גלוטן מפותחת (אם רוצים הסבר מוזמנים לכתוב לי ואעלה מדריך לסטורי.
  • 3 תשתמשו במשקל דיגיטלי - עולה 50 ש"ח בכל סטוק.
  • 4 בגנאש תשתמשו בשוקןלד שטעים לכם. השוקולדים שרשומים הם שווי ערך בשימוש לשוקולד לבן.
  • 5 לא לשרוף את הקרמל - ככל שהקרמל כהה יותר - ככה הוא מר יותר.
  • 6 פופקורן מקורמל: תקנו חטיף כזה פשוט, ואם אתם ממש מתעקשים אז יש מתכון באינסטגרם.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237329
חלבונים (גרם)4.16 5.76
פחמימות (גרם)3548
מתוכן סוכרים (גרם)18.86 26.12
שומנים (גרם)9.19 12.73
מתוכם שומן רווי (גרם)5.15 7.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.290.4
כולסטרול (מ"ג)36.7 50.83
נתרן (מ"ג)141.6196.12
מים (גרם)6.859.48
ויטמין A (מק"ג)7.19.83
ויטמין B (מ"ג)95.970.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.333.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין D (מק"ג)0.10.13
ויטמין E (מ"ג)0.050.07
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)10.7814.93
ברזל (מ"ג)0.070.1
מגנזיום (מ"ג)0.410.57
זרחן (מ"ג)8.1911.35
אבץ (מ"ג)0.050.07
אשלגן (מ"ג)4.826.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.1% 8.6% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.