דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף שלם בתנור סופר קריספי
עוף שלם בתנור סופר קריספי
עוף שלם בתנור סופר קריספי
לא צריך יותר מזה לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 521 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מתבלים היטב את העוף משני הצדדים (חשוב מאוד שהעוף יהיה מתובל היטב). אם חסר תבלין יש להוסיף כך שכל הצדדים של העוף יהיו עם התבלינים. מניחים את העוף על רשת צלייה עם הצד של העור כלפי מטה.
  • 2 במגש מוסיפים את הירקות ומתבלים בשמן הזית, המלח והפלפל השחור.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כחצי שעה, כך שהעוף למעלה עם התבנית צלייה ומתחת לעוף כל הירקות (המיצים של העוף אמורים לרדת לירקות ולמקסם את הטעם). מוציאים מהתנור ומניחים בחוץ כחצי שעה.
  • 4 מכניסים שוב לתנור והפעם עם הצד של העור כלפי מעלה לכחצי שעה נוספת. זהו - יש לכם עוף שלם צלוי קריספי וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)588113
חלבונים (גרם)46.05 8.84
פחמימות (גרם)408
מתוכן סוכרים (גרם)8.28 1.59
שומנים (גרם)27.97 5.37
מתוכם שומן רווי (גרם)9.02 1.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)175 33.6
נתרן (מ"ג)1,701326.59
סיבים תזונתיים (גרם)5.8 1.11
מים (גרם)216.6241.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)707.09135.75
ויטמין B (מ"ג)3.570.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.820.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.456.23
ויטמין C (מ"ג)25.214.84
ויטמין E (מ"ג)0.860.17
ויטמין K (מק"ג)4.130.79
סידן (מ"ג)66.1212.69
ברזל (מ"ג)1.420.27
מגנזיום (מ"ג)44.928.62
זרחן (מ"ג)99.9819.19
אבץ (מ"ג)0.590.11
אשלגן (מ"ג)727.55139.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 23.4% 38.5% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.