דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עם פתיתים ואפונה בסיר אחד
קציצות עם פתיתים ואפונה בסיר אחד
ארוחת צהריים טעימה במיוחד לילדים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 476 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים יחד את הבצל, השום והגזר, מערבבים יחד עם שאר מרכיבי הקציצות (מלבד השמן לטיגון), לשים היטב ומכדררים לכדורים קטנים.
  • 2 בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הקציצות מכל הכיוונים.
  • 3 כשהקציצות מטוגנות מוסיפים את הפתיתים, האפונה והתבלינים, מערבבים ומטגנים 1-2 דקות.
  • 4 בקערה מערבבים את המים עם רסק העגבניות, מוזגים מעל הקציצות עם הפתיתים, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה.
  • 5 מכבים את האש, משאירים את הסיר סגור לעוד כ- 5 דקות, מערבבים מעט ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כולל גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רתם הורביץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)617130
חלבונים (גרם)38.27 8.04
פחמימות (גרם)8117
מתוכן סוכרים (גרם)1.77 0.37
שומנים (גרם)14.51 3.05
מתוכם שומן רווי (גרם)3.96 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
כולסטרול (מ"ג)105.49 22.16
נתרן (מ"ג)1,520319.26
סיבים תזונתיים (גרם)6.73 1.41
מים (גרם)267.2856.15
ויטמין A (מק"ג)196.0441.18
ויטמין B (מ"ג)6.791.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.211.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.80.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.593.7
ויטמין B12 (מק"ג)2.160.45
ויטמין C (מ"ג)5.731.2
ויטמין D (מק"ג)0.230.05
ויטמין E (מ"ג)0.770.16
ויטמין K (מק"ג)3.230.68
סידן (מ"ג)33.397.02
ברזל (מ"ג)2.840.6
מגנזיום (מ"ג)27.125.7
זרחן (מ"ג)212.4944.64
אבץ (מ"ג)5.651.19
אשלגן (מ"ג)406.9785.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 10.3% 27.2% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.