דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אל תוותרו על הלימון הכבוש (:

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 295 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 ללוש היטב את תערובת הקציצות כ- 5 דקות ולהכניס למקרר לכשעתיים ורצוי אף למשך הלילה.
  • 2 לחמם במחבת את שמן זית, לטגן מעט את הקציצות מכל צד ולהניח בצד.
  • 3 לחמם את שמן הזית בסיר סוטאז`, לטגן מעט מאוד את השום ומיד לאחר מכן להוסיף את התבלינים לעוד כ- 10 שניות (זהירות - השום נשרף מהר). להוסיף את גרגירי החומוס ולערבב.
  • 4 להוסיף את הקציצות המטוגנות ולסדר אותן יפה בסיר. להוסיף את הכוסברה הקצוצה והלימון הכבוש, ולמלא מים רותחים עד לכיסוי הקציצות.
  • 5 לסגור את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-נמוכה למשך כ- 45 דקות עד שהמים מתאדים.
  • 6 תיהנו חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הכבוש. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)458155
חלבונים (גרם)28.24 9.56
פחמימות (גרם)3512
מתוכן סוכרים (גרם)2.81 0.95
שומנים (גרם)23.1 7.82
מתוכם שומן רווי (גרם)4.72 1.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.03
כולסטרול (מ"ג)90.42 30.62
נתרן (מ"ג)1,491504.91
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 2.2
מים (גרם)138.5146.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)117.739.86
ויטמין B (מ"ג)7.352.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.08
ויטמין B3 (מ"ג)5.41.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.940.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.5713.74
ויטמין B12 (מק"ג)2.30.78
ויטמין C (מ"ג)21.917.42
ויטמין D (מק"ג)0.20.07
ויטמין E (מ"ג)1.070.36
ויטמין K (מק"ג)177.3960.08
סידן (מ"ג)76.0825.76
ברזל (מ"ג)4.621.56
מגנזיום (מ"ג)45.715.48
זרחן (מ"ג)238.1480.65
אבץ (מ"ג)5.261.78
אשלגן (מ"ג)638.94216.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.390.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.650.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 25% 30.5% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.