דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי פירה וכבד
פאי פירה וכבד
פאי פירה וכבד
מעדן לחובבי כבד העוף

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (14-16 משולשים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לקלף תפוחי אדמה, להניח בסיר מים, להוסיף מרק עוף, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכף שמן. להרתיח עד לריכוך.
  • 2 לתבל כבד ב: 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, פפריקה וכמון ולטגן עם שאר השמן (3/4 טיגון).
  • 3 בקערה למעוך תפוחי אדמה וכבד.
  • 4 לרסס תבנית אפייה ולהניח את הבצק. לחתוך את הקצוות. לחורר את הבצק בעזרת מזלג.
  • 5 לצקת את העיסה על הבצק וליישר.
  • 6 מהבצק שנותר ליצור מסביב לתבנית שוליים.
  • 7 למרוח את הבצק בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 30-35 דקות עד להזהבה.
  • 9 להגיש חם בתוספת טחינה וסלט עלים ירוקים.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי מספר 24-26.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)274229
חלבונים (גרם)11.6 9.69
פחמימות (גרם)2420
מתוכן סוכרים (גרם)0.4 0.33
שומנים (גרם)14.54 12.15
מתוכם שומן רווי (גרם)5.41 4.52
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)202.49 169.21
נתרן (מ"ג)668.87558.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.93 0.77
מים (גרם)59.649.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,4381,202
ויטמין B (מ"ג)9.858.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.80.67
ויטמין B3 (מ"ג)5.244.38
ויטמין B5 (מ"ג)3.062.56
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)192.55160.91
ויטמין B12 (מק"ג)7.085.91
ויטמין C (מ"ג)4.263.56
ויטמין D (מק"ג)0.080.07
ויטמין E (מ"ג)0.30.25
ויטמין K (מק"ג)1.180.98
סידן (מ"ג)21.4917.96
ברזל (מ"ג)4.543.8
מגנזיום (מ"ג)18.7515.66
זרחן (מ"ג)173.25144.77
אבץ (מ"ג)1.511.26
אשלגן (מ"ג)265.51221.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.610.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 28.5% 22.8% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.