דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה עם זוקיני, כרישה ובצל ירוק - מצוינת לאירוח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שטפו היטב את הקישואים (אם משתמשים בזוקיני אין צורך לקלף).
  • 2 רסקו בפומפייה או במעבד.
  • 3 העבירו את הקישואים המרוסקים למסננת.
  • 4 ערבבו עם כפית מלח ועסו את הקישואים על מנת לזרז את יציאת הנוזלים מהם.
  • 5 שטפו היטב את הכרישה ופרסו לפרוסות דקות (להשתמש בכרישה אחת גדולה או 2 קטנות - רק החלק הלבן).
  • 6 שטפו היטב את הבצל הירוק ופרסו לפרוסות דקות.
  • 7 חממו 3 כפות שמן במחבת וטגנו את הכרישה והבצל הירוק עד הזהבה.
  • 8 הוסיפו את הקישואים הסחוטים.
  • 9 טגנו עד שלא יישארו נוזלים במחבת.
  • 10 הוסיפו פלפל שחור לפי הטעם.
  • 11 קררו את התערובת.
  • 12 הוסיפו ביצים, קמח תופח וגבינה. ערבבו יחד.
  • 13 שמנו תבנית בקוטר 26 ס"מ בשמן או בתרסיס שמן וצקו לתוכה את התערובת.
  • 14 הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 15 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לטגן עם כף שמן אחת במקום 3 כפות.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10972
חלבונים (גרם)6.86 4.54
פחמימות (גרם)107
מתוכן סוכרים (גרם)0.54 0.36
שומנים (גרם)5.25 3.48
מתוכם שומן רווי (גרם)1.31 0.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)57.07 37.79
נתרן (מ"ג)398.43263.86
סיבים תזונתיים (גרם)1.45 0.96
מים (גרם)108.771.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)53.7935.62
ויטמין B (מ"ג)1.561.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.540.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.2220.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.09
ויטמין C (מ"ג)30.2220.01
ויטמין D (מק"ג)0.40.27
ויטמין E (מ"ג)0.270.18
ויטמין K (מק"ג)16.4210.87
סידן (מ"ג)62.2741.24
ברזל (מ"ג)1.20.79
מגנזיום (מ"ג)32.8321.74
זרחן (מ"ג)111.2773.69
אבץ (מ"ג)0.910.6
אשלגן (מ"ג)433.69287.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.560.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.520.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 22.4% 29.3% 42.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.