דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן הזית את השוקיים ולהניח בצד. לטגן גם את הבצל הקצוץ בשמן שטיגנו את השוקיים.
  • 2 להשרות את הפירות היבשים בכוס היין הלבן למשך כשעה.
  • 3 להוסיף לבצל המטוגן את השוקיים, הפירות היבשים יחד עם היין בו הושרו, הדבש, התבלינים, היין הלבן והמים הרותחים.
  • 4 להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה למשך כ- 45 דקות עד להתרככות השוקיים. מתקבל עוף עם פירות יבשים שכיף להגיש לארוחות השישי או כמנה עיקרית בחגים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את היין במיץ תפוזים. ניתן לקטום את קצות השוקיים (העצם). מומלץ להגשה על מצע של אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)892212
חלבונים (גרם)45.1 10.72
פחמימות (גרם)8119
מתוכן סוכרים (גרם)6.68 1.59
שומנים (גרם)36.25 8.61
מתוכם שומן רווי (גרם)6.96 1.65
כולסטרול (מ"ג)142.56 33.88
נתרן (מ"ג)840.41199.72
סיבים תזונתיים (גרם)2.16 0.51
מים (גרם)218.5751.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,161275.87
ויטמין B (מ"ג)12.983.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.09
ויטמין B3 (מ"ג)9.82.33
ויטמין B5 (מ"ג)1.970.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.660.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.315.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.12
ויטמין C (מ"ג)2.680.64
ויטמין D (מק"ג)0.250.06
ויטמין E (מ"ג)0.020
ויטמין K (מק"ג)1.160.28
סידן (מ"ג)41.59.86
ברזל (מ"ג)61.43
מגנזיום (מ"ג)49.6111.79
זרחן (מ"ג)309.0973.45
אבץ (מ"ג)4.481.07
אשלגן (מ"ג)506.12120.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.11.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.150.99
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.281.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.211.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 22% 27.4% 49.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.