דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות בוטנים מרוקאיות עם שיבולת שועל
עוגיות בוטנים מרוקאיות עם שיבולת שועל
עוגיות בוטנים מרוקאיות עם שיבולת שועל
עוגיות בוטנים מרוקאיות

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים את הבוטנים הקלויים ושיבולת השועל בקערה.
  • 2 בקערה שנייה מקציפים את הביצים עם הסוכר החום והקינמון (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).
  • 3 מעבירים את הביצים אל קערת הבוטנים ומערבבים.
  • 4 מחליקים בעזרת כף את התערובת למנג`טים, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להשחמה קלה.
  • 5 מוציאים מהתנור, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את הבוטנים הטחונים ניתן למצא בחנויות לממכר פיצוחים.
  • 2 העוגיות האלו בהחלט יכולות להתאים לחג פסח - כמובן ללא התוספת של שיבולת השועל.

ציוד נדרש: 45 מנג`טים (גודל קטן).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)101416
חלבונים (גרם)3.87 15.9
פחמימות (גרם)935
מתוכן סוכרים (גרם)4.69 19.27
שומנים (גרם)6.29 25.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.99 4.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)22.49 92.49
נתרן (מ"ג)10.2342.09
סיבים תזונתיים (גרם)1.22 5.01
מים (גרם)5.0620.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.6839.82
ויטמין B (מ"ג)2.018.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.3
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.18
ויטמין B3 (מ"ג)1.546.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.291.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.5484.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.22
ויטמין C (מ"ג)00.01
ויטמין D (מק"ג)0.120.51
ויטמין E (מ"ג)0.843.43
ויטמין K (מק"ג)0.040.16
סידן (מ"ג)14.2658.66
ברזל (מ"ג)0.522.12
מגנזיום (מ"ג)25.53105.01
זרחן (מ"ג)66.45273.32
אבץ (מ"ג)0.562.29
אשלגן (מ"ג)98403.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.937.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.917.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.0212.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.9312.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 31.5% 19.4% 43%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.