דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן בשר אמיתי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 232 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) בטורבו, מכיוון שצריך ייבוש מיטבי ופיזור חום מיטבי שהטורבו מספק. בחלק התחתון של התנור מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 2 מחממים שלוש כפות שמן במחבת גדולה וכבדה. כשהמחבת לוהטת והשמן מתחיל לעשן טיפה, צולים את הסינטה מכל הצדדים, 2 דקות מכל צד, מוציאים למגש ומורחים מסביבו את שתי כפות השמן הנותרות.
  • 3 מסדרים את הנתח על רשת ומתבלים סביב סביב במלח ופלפל.
  • 4 מכניסים את הנתח לתנור לצלייה בחום גבוה ל- 8 דקות. מוציאים את הבשר בדיוק אחרי הזמן הנקוב. נותנים לנתח לעמוד 12 דקות, מחזירים לתנור לעוד 8 דקות ושוב מוציאים, מקררים 12 דקות ופעם שלישית מחזירים לתנור לעוד 8 דקות ומוציאים. מי שאוהב דרגת צלייה גבוהה יותר יחזיר לעוד 8 דקות.
  • 5 מצננים היטב. אחרי הצינון חותכים לפרוסות בסכין טובה.
  • מגוון אפשרויות:
  • 1 מוציאים חרדל, מלפפונים חמוצים ולחם מחמצת ומתענגים ככה. טעים טעים. מוסיפים רוטב חזרת, כרוב כבוש או רצועות של בצל מטוגן (לא חובה).
  • 2 שמים את פרוסות הבשר בחפיפה אחת על גבי השנייה, שופכים מעל חצי כוס ציר בקר-כבש ושורשים שבושל עם עצמות וירקות שורש במשך 3-4 שעות (גזר, בצל, לפת, שום, שורשי פטרוזיליה, סלרי ועצמות בקר-כבש עם פלפל אנגלי. לחצי שעה אחרונה מוסיפים פטרוזיליה).
  • 3 מיץ דובדבנים חמוץ מתוק מצנצנת של שימורי דובדבנים שצומצם שעה על אש נמוכה מזולף מעל.
  • 4 מכניסים לתנור חם ל- 8 דקות ולהגיש על אורז, או דקדקי תפו"א (דק במנדולינה) שבושלו 3 דקות במים רותחים, סוננו, הונחו על תבנית אפייה, רוססו בשמן ונזרו במלח כמהין. אפשר בטטות, ויטולט (הסגולים) ורגילים - כל אחד מהם או שילוב.

הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות התוספות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)520224
חלבונים (גרם)65.31 28.1
פחמימות (גרם)10
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0
שומנים (גרם)26.64 11.46
מתוכם שומן רווי (גרם)9.13 3.93
כולסטרול (מ"ג)162.22 69.79
נתרן (מ"ג)136.0758.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 0.13
מים (גרם)134.1957.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.180.08
ויטמין B (מ"ג)20.538.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.14
ויטמין B3 (מ"ג)17.367.47
ויטמין B5 (מ"ג)1.280.55
ויטמין B6 (מ"ג)1.370.59
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.128.65
ויטמין B12 (מק"ג)3.841.65
ויטמין C (מ"ג)0.250.11
ויטמין E (מ"ג)0.940.41
ויטמין K (מק"ג)6.352.73
סידן (מ"ג)53.9923.23
ברזל (מ"ג)4.561.96
מגנזיום (מ"ג)57.8224.87
זרחן (מ"ג)510.91219.8
אבץ (מ"ג)11.865.1
אשלגן (מ"ג)832.47358.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 28.6% 70.2% 0.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.