דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בשלב הראשון - שטפו היטב את העדשים ובשלו במים רותחים כרבע שעה.
  • 2 לאחר מכן הוסיפו את הבצל הקצוץ דק, את השום הקצוץ, שמן הזית והתבלינים.
  • 3 בשלו על אש קטנה למשך חצי שעה בערך.
  • 4 לאחר שהעדשים מתרככות יש לטחון את הכל יחדיו.
  • 5 לבסוף החזירו את המרק לסיר - שוב המתינו לרתיחה - ובתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
העדשים בריאות מאוד בכל מקרה, גירסה בריאה יותר של המרק תיהיה ללא אבקת המרק ועם פחות שמן, כאשר הוא גם מועשר עם בטטה.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)500330
חלבונים (גרם)25.76 16.97
פחמימות (גרם)6643
מתוכן סוכרים (גרם)1.1 0.73
שומנים (גרם)16.3 10.74
מתוכם שומן רווי (גרם)2.12 1.4
נתרן (מ"ג)1,328874.52
סיבים תזונתיים (גרם)10.67 7.03
מים (גרם)24.816.34
ויטמין B (מ"ג)0.240.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.943.25
ויטמין C (מ"ג)3.292.16
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.170.11
סידן (מ"ג)37.1124.45
ברזל (מ"ג)0.210.14
מגנזיום (מ"ג)11.837.79
זרחן (מ"ג)14.739.7
אבץ (מ"ג)0.10.06
אשלגן (מ"ג)54.3235.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 13.8% 21.8% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.