דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 312 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבצלים ולפרוס אותם לטבעות בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
  • 2 להסיר מהבצלי את השכבה השקופה (קצת עבודה, אבל זה עוזר לבצל לא לצאת מהציפוי).
  • 3 לערבב בקערה עם מטרפה את כל מרכיבי הבלילה (מלבד מי הסודה), להוסיף את מי הסודה בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה כמו טחינה.
  • 4 להכין קערה עם פירורי הלחם המעורבבים עם מעט שמן זית, ולחמם היטב שמן עמוק במחבת (ראו מידע נוסף, זהירות שהשמן לא יהיה חם מדי אלא בחום של 175-180 מעלות).
  • 5 לטבול בכל פעם 4-5 טבעות בצל בבלילה, לאחר מכן להעביר אל קערת פירורי הלחם המוזהבים (להיעזר בשני מזלגות או מלקחיים לכל קערה, כל פעם טבעת בצל אחת), לצפות היטב ולהעביר ישר לטיגון של 1-2 דקות משני הצדדים.
  • 6 להעביר את טבעות הבצל המטוגנות אל רשת צינון (כמו לשניצלים, ולא אל צלחת עם נייר סופג).
  • 7 מתקבלות טבעות בצל מטוגנות בסגנון ביתי שהכי כיף לנשנש עם בירה קרה בצד!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל טבעות הבצל המטוגנות מעט מלח גס, ולהגיש לצד מטבלים כמו קטשופ, ספייסי מיונז, רוטב ברביקיו, רוטב צ`ילי מתוק ועוד. ניתן להגיש גם לצד שניצלונים, המבורגר ועוד.

ציוד נדרש: רשת צינון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטבעות הבצל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את התוספות והמטבלים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)473152
חלבונים (גרם)7.73 2.47
פחמימות (גרם)6621
מתוכן סוכרים (גרם)10.2 3.27
שומנים (גרם)20.6 6.6
מתוכם שומן רווי (גרם)2.34 0.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
נתרן (מ"ג)1,245398.97
סיבים תזונתיים (גרם)2.98 0.96
מים (גרם)165.9453.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.913.18
ויטמין B (מ"ג)1.190.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.9212.47
ויטמין C (מ"ג)11.623.72
ויטמין E (מ"ג)0.150.05
ויטמין K (מק"ג)1.510.48
סידן (מ"ג)126.0740.39
ברזל (מ"ג)1.490.48
מגנזיום (מ"ג)22.337.15
זרחן (מ"ג)175.8356.33
אבץ (מ"ג)0.420.13
אשלגן (מ"ג)323.25103.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 21.3% 8% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.