דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אנטיפסטי קל, מהיר וטעים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 552 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חציל גדול חתוך למקלות/עיגולים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    חתוכה לפרוסות
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    חתוכים לאורך לפרוסות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים למקלות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לפרוסות
  • שום - 6.5 שיניים
    6-7 שיני שום שלמות עם הקליפה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח גס - 3/4 כף שטוחה
    1/2-3/4 כף
  • פפריקה - 3/4 כף שטוחה
    מתוקה
  • אבקת שום - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מסדרים את הירקות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
  • 2 מוסיפים שמן ותבלינים, ומערבבים עם הידיים עד כיסוי.
  • 3 מניחים בין הירקות את שיני השום.
  • 4 אופים ב- 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נטלי שמש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26548
חלבונים (גרם)6.31 1.14
פחמימות (גרם)529
מתוכן סוכרים (גרם)21.15 3.83
שומנים (גרם)5.94 1.08
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.1
נתרן (מ"ג)1,616292.98
סיבים תזונתיים (גרם)11.09 2.01
מים (גרם)479.7286.98
ויטמין A (מק"ג)1,536278.58
ויטמין B (מ"ג)5.531
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.860.52
ויטמין B5 (מ"ג)1.120.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.920.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)78.6414.26
ויטמין C (מ"ג)186.9933.91
ויטמין E (מ"ג)4.010.73
ויטמין K (מק"ג)25.994.71
סידן (מ"ג)130.5223.67
ברזל (מ"ג)2.550.46
מגנזיום (מ"ג)81.2714.74
זרחן (מ"ג)173.731.5
אבץ (מ"ג)1.320.24
אשלגן (מ"ג)1,058191.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 7.9% 8.4% 69%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.