דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט דה בף
סלט דה בף
סלט תפוחי אדמה וביצים קשות בסגנון רומני

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הביצים מרתיחים לביצים קשות.
  • 2 לאחר קירור מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לקוביות.
  • 3 מבשלים את האפונה והגזר כ- 20 דקות במי מלח ומסננים (אפשר להשתמש בקופסת שימורים אבל אין מה להשוות בטעם - הגרסה עם האפונה והגזר המוקפאים הרבה יותר טעימה).
  • 4 את המיונז מערבבים עם החרדל והמים.
  • 5 מאחדים את כל המרכיבים, מתבלים ומסדרים מעל צלחת הגשה. אפשר למרוח עוד מעט מיונז לקישוט.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח לבישול האפונה והגזר. במקור של הסלט הרומני מוסיפים גם בשר חזה עוף או בקר חתוך לקוביות שבושל במרק. אני מוסיפה לפעמים 100 גרם פסטרמה טרייה חתוכה לקוביות (לא חובה). הרומנים נוהגים להכיו את המיונז בבית: 2 חלמונים + כפית חרדל + כפית מיץ לימון + מלח ופלפל שחור - להקציף במיקסר ולזלף ככוס וחצי שמן עד לקבלת מרקם של מיונז. הבעיה שבמיונז ביתי צריך להשתמש מיד. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)323101
חלבונים (גרם)10.66 3.33
פחמימות (גרם)4614
מתוכן סוכרים (גרם)2.36 0.74
שומנים (גרם)10.99 3.44
מתוכם שומן רווי (גרם)2.15 0.67
כולסטרול (מ"ג)187.38 58.56
נתרן (מ"ג)721.65225.52
סיבים תזונתיים (גרם)4.18 1.31
מים (גרם)201.6763.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)83.0725.96
ויטמין B (מ"ג)5.631.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.750.86
ויטמין B5 (מ"ג)1.70.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.6413.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.520.16
ויטמין C (מ"ג)18.735.85
ויטמין D (מק"ג)1.010.32
ויטמין E (מ"ג)0.50.16
ויטמין K (מק"ג)4.731.48
סידן (מ"ג)48.715.22
ברזל (מ"ג)1.480.46
מגנזיום (מ"ג)47.914.97
זרחן (מ"ג)164.3551.36
אבץ (מ"ג)1.080.34
אשלגן (מ"ג)757.26236.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.750.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.930.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.760.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 15.3% 14.8% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.