דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת תפוחי אדמה עם פול ושמיר
פשטידת תפוחי אדמה עם פול ושמיר
שילוב נהדר בין שני מטבחים נפלאים

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מצננים מעט, מקלפים ומועכים לפירה בקערה.
  • 2 משרים את הפולים כ- 5 דקות במים רותחים, מסננים, קולפים ומוסיפים לקערה.
  • 3 מוסיפים לקערה גם את השמיר הקצוץ, הביצים, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • 4 מחממים את השמן בסיר טפלון (בקוטר 22 או 24 ס"מ). מעבירים את תערובת הפשטידה לסיר, משטחים, מיישרים וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות על אש בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות.
  • 5 מעבירים את הסיר (ללא המכסה) לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50-60 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר בקוטר 22 או 24 ס"מ (חשוב מאוד מסוג טפלון).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177104
חלבונים (גרם)8 4.7
פחמימות (גרם)2112
מתוכן סוכרים (גרם)0.74 0.43
שומנים (גרם)7.01 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.2 0.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)108.41 63.69
נתרן (מ"ג)327.05192.14
סיבים תזונתיים (גרם)2.22 1.31
מים (גרם)83.2748.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)68.7140.37
ויטמין B (מ"ג)2.461.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.080.64
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.9417
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.15
ויטמין C (מ"ג)10.346.07
ויטמין D (מק"ג)0.60.35
ויטמין E (מ"ג)0.330.19
ויטמין K (מק"ג)1.891.11
סידן (מ"ג)61.7236.26
ברזל (מ"ג)1.340.79
מגנזיום (מ"ג)22.2413.06
זרחן (מ"ג)127.0874.66
אבץ (מ"ג)0.640.38
אשלגן (מ"ג)330.84194.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.490.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.120.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.050.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 18.5% 21.1% 54.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.