דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה דניס עם ניוקי כרובית וגבינת פקורינו
פילה דניס עם ניוקי כרובית וגבינת פקורינו
פילה דניס עם ניוקי כרובית וגבינת פקורינו
מנת פילה דג מיוחדת וטעימה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת ניוקי כרובית:
  • 1 מפרידים את פרחי הכרובית לחתיכות גסות, מברישים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. במקביל עוטפים את תפוח האדמה בנייר כסף, מכניסים גם לתנור ואופים עד לריכוך (40-60 דקות).
  • 2 במעבד מזון טוחנים את הכרובית האפויה ביחד עם 150 גרם גבינת פקורינו ומעבירים לקערת ערבוב. מקלפים את תפוח האדמה האפוי ומוסיפים גם כן לקערה.
  • 3 מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים. מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח עד שמגיעים למרקם של בצק (המרקם צריך להיות מעט דביק ולא יבש). מקמחים משטח עבודה בקמח, יוצרים מהתערובת צינורות וחותכים לחתיכות של ס"מ.
  • 4 מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים את חתיכות הניוקי וכשהם צפים מוציאים לקערה. בינתיים מכינים במחבת את פילה הדניס.
  • הכנת פילה הדניס:
  • 1 מחממים מעט שמן זית במחבת (חשוב שיהיה חם כדי ליצור צריבה לעור של הדג ושלא יידבק). מניחים בצד של העור, ועם תרבד או כף לוחצים מעט כדי שלא יתכווץ.
  • 2 מתבלים במלח ופלפל שחור, צורבים כ- 4 דקות עד שהעור פריך והופכים לצד השני ל- 2 דקות נוספות בלבד כדי לא לייבש את הדג.
  • הרוטב לניוקי:
  • 1 מחממים במחבת את החמאה ביחד עם מיץ הליים ועלי התימין.
  • 2 כשמתחיל לבעבע מוסיפים את הניוקי עד להשחמה קלה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מסדרים את הניוקי בצלחת ההגשה, מגרדים מלמעלה את שאר גבינת הפקורינו, מניחים את פילה הדג, מזלפים מעל מעט שמן זית, סוחטים זרעי עגבניה ומניחים מעט זיתי קלמטה.
  • 2 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את דגי הדניס, זרעי העגבניה וזיתי הקלמטה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אליש (אלישבע) אנגלברג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)557153
חלבונים (גרם)19.43 5.35
פחמימות (גרם)4312
מתוכן סוכרים (גרם)4.54 1.25
שומנים (גרם)35.32 9.72
מתוכם שומן רווי (גרם)17.75 4.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)159.32 43.83
נתרן (מ"ג)615.01169.19
סיבים תזונתיים (גרם)5.57 1.53
מים (גרם)240.0266.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)42.2611.63
ויטמין B (מ"ג)4.11.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.530.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.590.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)99.2127.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.06
ויטמין C (מ"ג)91.5325.18
ויטמין D (מק"ג)0.460.13
ויטמין E (מ"ג)0.390.11
ויטמין K (מק"ג)27.327.52
סידן (מ"ג)328.8390.46
ברזל (מ"ג)1.510.42
מגנזיום (מ"ג)33.859.31
זרחן (מ"ג)129.2435.55
אבץ (מ"ג)0.790.22
אשלגן (מ"ג)493.5135.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.870.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.340.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.890.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.840.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 34.1% 18.8% 41.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה