דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בדיוק המנה הראשונה שאתם צריכים, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 719 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הכוסברה, לחתוך את הפלפלים לסלייסים דקים, להפריד את הברוקולי מהגבעול, לחתוך את הפטריות לרבעים, לחצות את עגבניות השרי ולקלף את שיני השום (להשאיר אותן שלמות).
  • 2 לסדר בתבנית אפייה גדולה את הכוסברה, ומעליה לפזר את הפלפלים, הברוקולי, הפטריות, עגבניות השרי והשום.
  • 3 להניח את נתחי פילה הסלמון מעל הירקות בתבנית, למזוג מעליהם את הרוטב באופן שווה (לערבב את הסילאן עם מיץ התפוזים לפני כן או פשוט למזוג את הרוטב המוכן) ולערבב בעדינות.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור - להיזהר שלא לייבש את הדג).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מרובעת גדולה.

אני השתמשתי ב- 2 בקבוקים של רוטב סילאן-תפוזים מוכן (ניתן להוסיף מרכיבים נוספים לרוטב לפי הטעם).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)63889
חלבונים (גרם)51.82 7.21
פחמימות (גרם)507
מתוכן סוכרים (גרם)28.54 3.97
שומנים (גרם)26.23 3.65
מתוכם שומן רווי (גרם)5.19 0.72
כולסטרול (מ"ג)126 17.53
נתרן (מ"ג)192.8126.83
סיבים תזונתיים (גרם)9.78 1.36
מים (גרם)575.8380.13
ליקופן (מ"ג)1.540.21
ויטמין A (מק"ג)386.2853.75
ויטמין B (מ"ג)36.015.01
ויטמין B1 (מ"ג)1.110.15
ויטמין B2 (מ"ג)1.010.14
ויטמין B3 (מ"ג)25.193.51
ויטמין B5 (מ"ג)6.020.84
ויטמין B6 (מ"ג)2.410.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)263.6636.69
ויטמין B12 (מק"ג)5.60.78
ויטמין C (מ"ג)360.1650.12
ויטמין D (מק"ג)0.440.06
ויטמין E (מ"ג)4.050.56
ויטמין K (מק"ג)224.331.21
סידן (מ"ג)12617.53
ברזל (מ"ג)4.440.62
מגנזיום (מ"ג)126.7617.64
זרחן (מ"ג)717.7899.89
אבץ (מ"ג)2.70.38
אשלגן (מ"ג)2,052285.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)9.31.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.340.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.660.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.021.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.240.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 19% 37.6% 36.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.