דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טורטייה נהדרת לנשנוש ולאירוח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 146 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והשום, מתבלים לפי הטעם, מבשלים על להבה קטנה ומקררים.
  • 4 מניחים על טורטייה 2 כפות גדושות של תערובת הבשר, מגלגלים בזהירות ומדביקים בביצה טרופה.
  • 5 חוזרים על הפעולה עם יתר הטורטיות ומניחים על מגש.
  • 6 מחממים כוס שמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), טובלים את הטורטיות בביצים הטרופות ובפירורי הלחם ומטגנים עד להשחמה.
  • 7 מניחים את הטורטיות על נייר סופג. לפני ההגשה חוצים את הטורטיות באלכסון, מסדרים על כלי הגשה ומקשטים כיד הדמיון.
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטורטיות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לערך לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)358245
חלבונים (גרם)8.19 5.59
פחמימות (גרם)4430
מתוכן סוכרים (גרם)1.75 1.19
שומנים (גרם)16.62 11.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.76 1.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)63.35 43.27
נתרן (מ"ג)911.65622.64
סיבים תזונתיים (גרם)2.2 1.5
מים (גרם)47.0832.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)67.9746.42
ויטמין B (מ"ג)1.440.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.7625.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.1
ויטמין C (מ"ג)15.5710.63
ויטמין D (מק"ג)0.350.24
ויטמין E (מ"ג)0.290.2
ויטמין K (מק"ג)159.59109
סידן (מ"ג)47.4532.41
ברזל (מ"ג)1.380.95
מגנזיום (מ"ג)13.839.45
זרחן (מ"ג)64.3443.94
אבץ (מ"ג)0.510.35
אשלגן (מ"ג)144.1398.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.740.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 23.3% 11.5% 62.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.