דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים מושלמת בסיר אחד

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 370 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרע עוף - 10 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (2.35 ק"ג)
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    מקולפים וחתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    שמפיניון טריות חתוכות לרצועות
  • מלח - כף שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • סלרי - כרפס - 3 חופנים - סה"כ (21 גרם)
    3 עלים, ללא גבעול, קצוצים גס
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    מתוקה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    חריפה
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    חמים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את תפוחי האדמה בשמן עד להזהבה (בסיר עמוק ורחב), לסנן ולהניח על נייר סופג לספיגת השמן (להשאיר מעט שמן בסיר).
  • 2 לטגן בשמן הנותר את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות, לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולהמשיך לטגן כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את כרעי העוף לסיר, לטגן משני הצדדים עד להזהבה, להוסיף את תפוחי האדמה ועלי הסלרי ולתבל בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4 להוסיף כוס מים חמים לסיר, להנמיך את הלהבה ולבשל עם מכסה מעט פתוח למשך כשעתיים עד לספיגת הנוזלים. מתקבל סופריטו פשוט מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את חלקי העוף בבשר בקר.

ציוד נדרש: סיר עמוק ורחב.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)518140
חלבונים (גרם)66.48 17.95
פחמימות (גרם)164
מתוכן סוכרים (גרם)1.65 0.44
שומנים (גרם)19.17 5.18
מתוכם שומן רווי (גרם)4.01 1.08
כולסטרול (מ"ג)206.8 55.83
נתרן (מ"ג)854.12230.59
סיבים תזונתיים (גרם)2.02 0.55
מים (גרם)267.2972.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)44.4812.01
ויטמין B (מ"ג)16.674.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.16
ויטמין B3 (מ"ג)11.993.24
ויטמין B5 (מ"ג)3.080.83
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.238.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.560.15
ויטמין C (מ"ג)6.81.84
ויטמין D (מק"ג)0.40.11
ויטמין E (מ"ג)0.70.19
ויטמין K (מק"ג)10.732.9
סידן (מ"ג)38.6510.43
ברזל (מ"ג)3.981.08
מגנזיום (מ"ג)68.1818.41
זרחן (מ"ג)403.91109.05
אבץ (מ"ג)7.512.03
אשלגן (מ"ג)800.18216.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.320.9
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.650.72
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.551.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.81.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 18.4% 63.9% 15.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.