דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת עוף עיקרית חגיגית במיוחד, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 994 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את עלי המנגולד לרצועות ולסדר בתבנית האפייה.
  • 2 לקלף את הבטטות ותפוחי האדמה, לחתוך לקוביות שוות וגדולות של כ- 5 ס"מ ולהניח מעל המנגולד בתבנית. לפרוס את הבצלים לצורת חצי ירח, לקלף את ראש השום לשיניים שלמות ולחתוך גס את הסלרי, ולהוסיף אותם גם כן לתבנית.
  • 3 להניח את ירכי ושוקי העוף על הירקות בתבנית, למזוג את רוטב הדבש, הג`ינג`ר והצ`ילי ולערבב היטב כך שהעוף והירקות יצופו ברוטב.
  • 4 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 4 שעות (בחצי השעה האחרונה להסיר את הכיסוי בכדי שהעוף יקבל צבע וישחים).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מרובעת גדולה.

במתכון כתוב בירכי ושוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי ושוקי עוף רגילים. יש לעשות שימוש ב- 2 בקבוקים של רוטב דבש, ג`ינג`ר וצ`ילי - במצרכים מופיע רוטב דומה אחר לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,031104
חלבונים (גרם)53.49 5.38
פחמימות (גרם)16817
מתוכן סוכרים (גרם)27.62 2.78
שומנים (גרם)16.74 1.68
מתוכם שומן רווי (גרם)4.57 0.46
כולסטרול (מ"ג)148.3 14.92
נתרן (מ"ג)1,335134.36
סיבים תזונתיים (גרם)14.38 1.45
מים (גרם)690.8569.53
ויטמין A (מק"ג)2,636265.27
ויטמין B (מ"ג)24.232.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.630.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.650.07
ויטמין B3 (מ"ג)15.491.56
ויטמין B5 (מ"ג)5.30.53
ויטמין B6 (מ"ג)2.090.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)80.38.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.05
ויטמין C (מ"ג)87.848.84
ויטמין D (מק"ג)0.20.02
ויטמין E (מ"ג)4.460.45
ויטמין K (מק"ג)171.0417.21
סידן (מ"ג)201.920.32
ברזל (מ"ג)6.670.67
מגנזיום (מ"ג)204.8720.62
זרחן (מ"ג)574.5557.82
אבץ (מ"ג)5.990.6
אשלגן (מ"ג)2,547256.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.040.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.430.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.970.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.980.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 6.6% 21.2% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.