דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טורטיה עם בשר טחון ופטריות
טורטיה עם בשר טחון ופטריות
טורטיה עם בשר טחון ופטריות
פשוט מעדן ובקלי קלות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל האדום, הפטריות והכוסברה, ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו באמצעות מזלג, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב. מניחים את התערובת בצד להתקררות.
  • 2 ממלאים את הטורטיות במילוי (מכל טורטיה יוצרים 2 מאפים): כל טורטיה חותכים לחצי. מקפלים כס"מ מהחלק המעוגל של החצי עיגול כלפי פנים. מניחים כף מהמילוי באחד הקצוות ומקפלים לצורת משולש עד לסוף הטורטיה. את השארית של הקצה השני מכניסים לתוך המשולש שנוצר.
  • 3 טובלים כל טורטיה בביצים הטרופות ולאחר מכן בציפוי פירורי הלחם והשומשום.
  • 4 מחממים במחבת שמן בגובה של כ- 2 ס"מ ומטגנים את הטורטיות. מי שמעדיף לאפות: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, מניחים את הטורטיות הממולאות בתבנית משומנת, מרססים עליהם שמן זית. אופים כרבע שעה והופכים לצד השני לעוד כ- 5 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם מטבל טחינה ופטרוזיליה.

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטורטיות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן מספקת לטיגון רגיל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)226234
חלבונים (גרם)7.44 7.7
פחמימות (גרם)2627
מתוכן סוכרים (גרם)2.31 2.39
שומנים (גרם)10.1 10.44
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 1.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)38.75 40.07
נתרן (מ"ג)329.8341.1
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 0.85
מים (גרם)37.238.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3233.1
ויטמין B (מ"ג)1.911.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.211.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.6710.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.38
ויטמין C (מ"ג)13.5213.98
ויטמין D (מק"ג)0.240.24
ויטמין E (מ"ג)0.320.34
ויטמין K (מק"ג)2.742.83
סידן (מ"ג)11.1611.55
ברזל (מ"ג)0.760.78
מגנזיום (מ"ג)6.947.18
זרחן (מ"ג)53.0354.84
אבץ (מ"ג)0.850.88
אשלגן (מ"ג)122.65126.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.770.79
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 22.6% 16.7% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.