דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס בשר אישי
בורקס בשר אישי
בורקס בשר אישי
אין על בורקס בשר למנה הראשונה של הארוחה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והתבלינים, ומטגנים עד לצמצום הנוזלים.
  • 2 מוסיפים את הירוקים ומשאירים על האש לכ- 2 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומניחים את התערובת בצד לקירור. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 פורסים דף פילו על נייר אפייה ועליו מורחים מהשמן (מורחים או מרססים - מה שנוח), עליו מניחים עוד דף פילו, מניחים מהמילוי שהתקרר (חשוב) ומגלגלים לנחשים (ראו סרטון באינסטגרם).
  • 4 מורחים מעל המאפים את הביצים הטרופות ומפזרים את השומשום.
  • 5 אופים את הבורקסים בתנור החם למשך כ- 30 דקות או עד להזהבה. זהו - יש לכם בורקס בשר אישי, טעים וקל להכנה - מומלץ לזלף מעט טחינה בהגשה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לגוון את עשבי התיבול בהם עושים שימוש.

הערך התזונתי לא כולל את הטחינה להגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של רמית!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)368220
חלבונים (גרם)25.61 15.33
פחמימות (גרם)3018
מתוכן סוכרים (גרם)1.67 1
שומנים (גרם)15.9 9.52
מתוכם שומן רווי (גרם)3.67 2.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)126.56 75.78
נתרן (מ"ג)752.36450.51
סיבים תזונתיים (גרם)1.04 0.63
מים (גרם)79.7547.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)47.1928.26
ויטמין B (מ"ג)6.063.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.14
ויטמין B3 (מ"ג)4.622.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.0411.4
ויטמין B12 (מק"ג)2.391.43
ויטמין C (מ"ג)2.741.64
ויטמין D (מק"ג)0.40.24
ויטמין E (מ"ג)0.60.36
ויטמין K (מק"ג)19.2111.5
סידן (מ"ג)29.3617.58
ברזל (מ"ג)2.781.66
מגנזיום (מ"ג)23.914.31
זרחן (מ"ג)206.83123.85
אבץ (מ"ג)4.942.96
אשלגן (מ"ג)348.16208.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.570.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.851.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.710.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 21.9% 35.3% 41.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.