דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
השניצל הדק והכי קריספי שיש

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה והשניצלים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבקש מהקצב שניצלים דקים דקים ופרוסות קטנות.
  • 2 לטרוף היטב את כל מרכיבי בלילת הביצים בקערה גדולה, ולהעביר אליה את כל השניצלים הדקים (ניתן להוסיף עלי תימין/רוזמרין טריים להשריה בלבד, וגם להוסיף עוד תבלינים שאוהבים כמו פלפל שחור, אבקת שום ועוד).
  • 3 לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך לילה שלם (השניצלים סופגים כך את כל הטעמים ובטיגון הם רכים מבפנים וקראנצ`ים מבחוץ).
  • 4 לערבב בקערה את פירורי הפנקו (אפשר לערבב פנקו עם פירורי לחם רגילים) עם השומשום (אופציה: תוספת של כוסברה יבשה).
  • 5 לחמם את השמן במחבת גדולה (ראו הערה בנוגע לכמות השמן). להוסיף לשמן חתיכות של גזר שמסייע לשמור על הטמפרטורה של השמן ועוזר להאט את קצב ההתחמצנות שלו (כדאי להחליף במהלך הטיגון את חתיכות הגזר).
  • 6 לוודא שהשמן רותח ומבעבע (אפשר לבדוק עם כף עץ - אמורות להופיע בועות קטנות), ולטגן את השניצלים הדקים (השמן צריך כמעט לכסות את השניצל) עד להשחמה משני הצדדים.
  • 7 להעביר את השניצל לרשת טיגון - מאוד חשוב! השמן מגיר את עודפי השומן וכך נשמרת הפריכות המדהימה של השניצל. אני מגישה עם פלח לימון וסוחטת בנדיבות על השניצל שלי. מתקבל שניצל דק דק שאתם חייבים לאמץ!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
טיפ נוסף: להניח במחבת נייר אפייה ומעל את השמן. נייר האפייה שומר על המחבת ומאפשר לנקות אותה בקלות.

ציוד נדרש: רשת טיגון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן גדולה יותר לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)604258
חלבונים (גרם)55.82 23.84
פחמימות (גרם)2611
מתוכן סוכרים (גרם)0.11 0.05
שומנים (גרם)29.46 12.58
מתוכם שומן רווי (גרם)4.49 1.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)238.88 102.02
נתרן (מ"ג)550.06234.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.58 0.25
מים (גרם)108.2146.21
ויטמין A (מק"ג)56.6324.19
ויטמין B (מ"ג)24.4910.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.13
ויטמין B3 (מ"ג)21.149.03
ויטמין B5 (מ"ג)1.930.83
ויטמין B6 (מ"ג)0.960.41
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.418.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.790.34
ויטמין D (מק"ג)0.780.33
ויטמין E (מ"ג)0.910.39
ויטמין K (מק"ג)3.521.5
סידן (מ"ג)42.3318.08
ברזל (מ"ג)2.140.91
מגנזיום (מ"ג)47.7920.41
זרחן (מ"ג)409.13174.74
אבץ (מ"ג)1.920.82
אשלגן (מ"ג)434.55185.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.341.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.680.72
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.722.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.171.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 26.3% 49.9% 23.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?