דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עוף וקינואה בתנור
קציצות עוף וקינואה בתנור
קציצות עוף וקינואה בתנור
תכניסו קצת קינואה לקציצות שלכם

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים בסיר את הקינואה יחד עם המים הרותחים והמלח על להבה בינונית עם מכסה עד שמוכן.
  • 2 במעבד מזון קוצצים את הבצל, הגזר והפטרוזיליה.
  • 3 בקערה מניחים את חזה העוף הטחון, את תערובת הירקות הקצוצים, הקינואה המבושלת והתבלינים, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב (אפשר גם עם הידיים).
  • 4 מכינים כדורים בגודל יפה (הקציצות מתכווצות בתנור) ומרססים מעל מעט ספריי שמן.
  • 5 אופים בחום של 190 מעלות (חום עליון-תחתון) למשך כ- 30-40 דקות (אפשר גם לטגן במחבת משומנת מעט). מתקבלות קציצות עוף וקינואה שכולם יאהבו!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לקציצות גם קישוא וסלרי.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)75105
חלבונים (גרם)8.64 12.13
פחמימות (גרם)68
מתוכן סוכרים (גרם)0.78 1.1
שומנים (גרם)1.72 2.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)30.82 43.24
נתרן (מ"ג)266.5373.91
סיבים תזונתיים (גרם)0.96 1.34
מים (גרם)53.6275.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)73.15102.64
ויטמין B (מ"ג)4.055.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.344.69
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.5132.98
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.15
ויטמין C (מ"ג)7.7410.86
ויטמין D (מק"ג)0.090.13
ויטמין E (מ"ג)0.340.48
ויטמין K (מק"ג)85.91120.54
סידן (מ"ג)20.929.33
ברזל (מ"ג)1.071.5
מגנזיום (מ"ג)23.7233.28
זרחן (מ"ג)94.13132.07
אבץ (מ"ג)0.550.78
אשלגן (מ"ג)162.52228.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.64
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 10% 50.3% 34.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.