דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים במיוחד

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (20-25 קציצות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה סמיכה (להוסיף לפי הצורך את פירורי הלחם).
  • 2 להניח את העיסה במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.
  • 3 ליצור קציצות עוף שמנמנות על נייר האפייה בתבנית (בגודל הרצוי) ולרסס בספריי שמן זית.
  • 4 להכניס את הקציצות לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהחלק התחתון והעליון משחימים (תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 5 מתקבלות קציצות עוף וירקות בתנור שאי אפשר לעמוד בפניהן - אל תשכחו להגיש עם לימון סחוט או טחינה מתובלת!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף כל ירק שמתחשק: גזר מגורד/בטטה מגורדת/עלי תרד קצוצים/עלי מנגולד קצוצים וכדומה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל גם את זמן השהיית העיסה במקרר וזמן האפייה. זמן העבודה: כ- 10 דקות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)87160
חלבונים (גרם)8.47 15.47
פחמימות (גרם)47
מתוכן סוכרים (גרם)0.39 0.71
שומנים (גרם)4.29 7.84
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 1.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)29.48 53.85
נתרן (מ"ג)180.58329.89
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.86
מים (גרם)37.1167.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)29.1153.19
ויטמין B (מ"ג)3.826.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.195.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.63
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.4719.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.18
ויטמין C (מ"ג)8.1914.95
ויטמין D (מק"ג)0.090.16
ויטמין E (מ"ג)0.210.38
ויטמין K (מק"ג)47.2286.27
סידן (מ"ג)16.630.33
ברזל (מ"ג)0.731.33
מגנזיום (מ"ג)14.125.76
זרחן (מ"ג)72.86133.1
אבץ (מ"ג)0.420.76
אשלגן (מ"ג)159.68291.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 25.5% 50.2% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.