דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט פטנט אגסים ושקדים בחצי מהזמן
טארט פטנט אגסים ושקדים בחצי מהזמן
טארט פטנט אגסים ושקדים בחצי מהזמן
הטארט הכי טעים שיש

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 181 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 2 בישול האגסים: בסיר קטן להביא את המים והסוכר לרתיחה. לקלף ולחתוך לרבעים את האגסים, להסיר את הליבה הקשה ולחתוך את הרבעים לחצי. לבשל את האגסים במי הסוכר כ- 20-30 דקות עד שהם רכים (נועצים סכין או קיסם ורואים שנכנס בקלות). מסננים ומקררים מעט.
  • 3 קרם השקדים: לערבב בקערה את החמאה הרכה והסוכר, להוסיף את התמציות ולערבב. להוסיף את הביצה ולערבב עד להטמעה. להוסיף את השקדים והקמח, ולערבב לאיחוד.
  • 4 הכנת הבצק: לעבד ידנית או במעבד מזון את כל המרכיבים היבשים והחמאה הקרה לפירורים אחידים שנראים כמו חול. להוסיף את הביצה ולעבד עד שמתקבל בצק (לא מעבר)!
  • 5 ההרכבה: לרדד את הבצק לעיגול עגול ולא ישר בדפנות (בערך ל- 30-32 ס"מ). למרוח במרכז את קרם שקדים ולשמור על שוליים לסגירה. להניח את האגסים בצורה מעגלית וצפופה, לפזר את השקדים הפרוסים, להבריש בביצה הטרופה את השוליים ולסגור כלפי פנים את כל השוליים (לוודא שמהודק היטב). מומלץ להעביר לתבנית בקוטר 24 ס"מ עם נייר אפייה לשמירה על הצורה בזמן האפייה.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 40-50 דקות עד להשחמה יפה. לצנן, לפדר באבקת הסוכר, להגיש עם כדור גלידה וזהו - יש לכם טארט אגסים ושקדים מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לשמור את הטארט במקרר. לבצק יותר דק אפשר להשתמש ב- 3/4 מכמות הבצק.

ציוד נדרש: תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309171
חלבונים (גרם)4.44 2.46
פחמימות (גרם)4424
מתוכן סוכרים (גרם)27.82 15.39
שומנים (גרם)13.3 7.36
מתוכם שומן רווי (גרם)6.36 3.52
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.310.17
כולסטרול (מ"ג)67.03 37.07
נתרן (מ"ג)67.8837.54
סיבים תזונתיים (גרם)2.9 1.6
מים (גרם)114.163.11
ויטמין A (מק"ג)18.069.99
ויטמין B (מ"ג)0.540.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.498.57
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.05
ויטמין C (מ"ג)3.642.01
ויטמין D (מק"ג)0.220.12
ויטמין E (מ"ג)0.190.11
ויטמין K (מק"ג)3.011.66
סידן (מ"ג)25.5914.15
ברזל (מ"ג)0.720.4
מגנזיום (מ"ג)6.453.57
זרחן (מ"ג)42.523.5
אבץ (מ"ג)0.210.12
אשלגן (מ"ג)94.3452.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 20.6% 6.9% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.