דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה אמנון אפוי בתנור
פילה אמנון אפוי בתנור
ארוחת צהריים קלה להכנה וטעימה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 579 גרם למנה\יחידה (2 פילטים למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 להפשיר את פילה האמנון, לאחר מכן להשרות במים עם מעט חומץ ולימון לניטרול הריח, לשטוף שוב במים ולהניח בתבנית האפייה של התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 3 לפזר בתבנית את כל הירקות, ולאחר מכן את שמן הזית, מיץ הלימון, התבלינים והכוסברה.
  • 4 לערבב מעט בעדינות עם הידיים ולעסות את הדגים בתיבול.
  • 5 לאפות בתנור החם למשך כ- 20 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור).
  • 6 להגיש מיד עם פלח לימון בצד (מי שאוהב יכול להוסיף עוד מלח לפי הטעם בהגשה).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)648112
חלבונים (גרם)78.35 13.54
פחמימות (גרם)305
מתוכן סוכרים (גרם)7.91 1.37
שומנים (גרם)26.82 4.63
מתוכם שומן רווי (גרם)5.61 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.02
כולסטרול (מ"ג)159.6 27.58
נתרן (מ"ג)2,375410.51
סיבים תזונתיים (גרם)6.55 1.13
מים (גרם)434.4175.07
ליקופן (מ"ג)2.330.4
ויטמין A (מק"ג)94.5716.34
ויטמין B (מ"ג)18.763.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.06
ויטמין B3 (מ"ג)14.532.51
ויטמין B5 (מ"ג)2.410.42
ויטמין B6 (מ"ג)10.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.928.97
ויטמין B12 (מק"ג)5.210.9
ויטמין C (מ"ג)70.9812.27
ויטמין E (מ"ג)3.470.6
ויטמין K (מק"ג)28.985.01
סידן (מ"ג)154.226.65
ברזל (מ"ג)4.240.73
מגנזיום (מ"ג)132.7422.94
זרחן (מ"ג)687.54118.81
אבץ (מ"ג)1.950.34
אשלגן (מ"ג)1,674289.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.070.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.150.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.770.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.240.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 19% 55.4% 21%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.