דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק וישיסואז - אפשר להגיש אותו גם קר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את הכרישה מאדמה וחותכים לפרוסות, חותכים את הבצל לריבועים, ומקלפים ופורסים לריבועים את תפוחי האדמה.
  • 2 מכינים את ה"בוקה גרני" (שיטת תיבול צרפתית): לוקחים 3-4 עלי כרישה, מכניסים לתוכם את הפטרוזיליה, התימין ועלי הדפנה, מגלגלים וקושרים.
  • 3 לסיר גבוה ורחב מכניסים את החמאה החתוכה לקוביות וממיסים אותה קלות (לא להגיע למצב שהיא מבעבעת או נשרפת, אנחנו רוצים תהליך אידוי ולא טיגון).
  • 4 מוסיפים את כל הירקות ומאדים (גם אותם אנחנו לא מטגנים אלא מאדים). כשעולה מעט ריח מהסיר מוסיפים את המלח והבוקה גרני, ומאדים עוד מס` דקות.
  • 5 מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הירקות ומבשלים במשך כ- 20-30 דקות או עד שהירקות רכים.
  • 6 מוציאים את הבוקה גרני מהסיר וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מתבלים במלח ופלפל לבן, מבשלים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את השמנת להקצפה, מבשלים עוד כ- 5-7 דקות וזהו - המרק מוכן. מגישים מרק וישיסואז צרפתי מושלם עם קרוטונים, זילוף של שמן זית ועירית קצוצה!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר גבוה ורחב למרק.

הערך התזונתי לא כולל את הקרוטונים, שמן הזית והעירית הקצוצה להגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)480147
חלבונים (גרם)4.69 1.44
פחמימות (גרם)4012
מתוכן סוכרים (גרם)4.25 1.3
שומנים (גרם)34.52 10.59
מתוכם שומן רווי (גרם)21.73 6.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.230.38
כולסטרול (מ"ג)102 31.3
נתרן (מ"ג)920.96282.63
סיבים תזונתיים (גרם)4.54 1.39
מים (גרם)220.9667.81
ויטמין A (מק"ג)107.4432.97
ויטמין B (מ"ג)4.091.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.340.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.890.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)61.919
ויטמין C (מ"ג)39.2912.06
ויטמין E (מ"ג)0.570.17
ויטמין K (מק"ג)291.9989.61
סידן (מ"ג)71.521.94
ברזל (מ"ג)2.780.85
מגנזיום (מ"ג)53.7116.48
זרחן (מ"ג)90.2227.69
אבץ (מ"ג)0.690.21
אשלגן (מ"ג)679.17208.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 41.2% 5.6% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.86 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.