גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח צרפתי | » | מרק וישיסואז צרפתי קלאסי |
מרק וישיסואז מהמטבח הצרפתי הקלאסי על בסיס כרישה, בצל ותפוחי אדמה, בתיבול חמאה ועשבי תיבול, טחון ומוקרם בשמנת להקצפה - מרק כרישה צרפתי עם תפוחי אדמה ובצל שאתם חייבים לנסות, 480 קלוריות למנה, 147 קלוריות ל-100 גרם
הילה אדוני, עורכת דין, חובבת בישול ואפייה ביתיים, 12.11.2024
7 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))
ציוד נדרש: סיר גבוה ורחב למרק.
הערך התזונתי לא כולל את הקרוטונים, שמן הזית והעירית הקצוצה להגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 480 | 147 |
חלבונים (גרם) | 4.69 | 1.44 |
פחמימות (גרם) | 40 | 12 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 4.25 | 1.3 |
שומנים (גרם) | 34.52 | 10.59 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 21.73 | 6.67 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 1.23 | 0.38 |
כולסטרול (מ"ג) | 102 | 31.3 |
נתרן (מ"ג) | 920.96 | 282.63 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 4.54 | 1.39 |
מים (גרם) | 220.96 | 67.81 |
ויטמין A (מק"ג) | 107.44 | 32.97 |
ויטמין B (מ"ג) | 4.09 | 1.25 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.19 | 0.06 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.07 | 0.02 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 2.34 | 0.72 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.89 | 0.27 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.53 | 0.16 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 61.9 | 19 |
ויטמין C (מ"ג) | 39.29 | 12.06 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.57 | 0.17 |
ויטמין K (מק"ג) | 291.99 | 89.61 |
סידן (מ"ג) | 71.5 | 21.94 |
ברזל (מ"ג) | 2.78 | 0.85 |
מגנזיום (מ"ג) | 53.71 | 16.48 |
זרחן (מ"ג) | 90.22 | 27.69 |
אבץ (מ"ג) | 0.69 | 0.21 |
אשלגן (מ"ג) | 679.17 | 208.43 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.2 | 0.06 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.08 | 0.02 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.12 | 0.04 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.06 | 0.02 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.06 | 0.02 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם