דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט טאטן עגבניות
טארט טאטן עגבניות
טארט טאטן עגבניות
אתם הולכים לעוף על המאפה הזה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת (מחבת שניתן להכניס לאפייה בתנור), מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים למקרר.
  • 2 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 3 מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה, שמן הזית, הדבש והמלח, מערבבים לאיחוד ומסדרים מעל את העגבניות כשהחלק החתוך כלפי מטה (אם העגבניות מלאות בנוזלים - ניתן להוציא מעט עם כפית). מבשלים למשך כ- 5 דקות ומסירים מהאש.
  • 4 מזלפים את הבלסמי המצומצם, מוסיפים את האורגנו והמלח, מסדרים את הבצק בחלק העליון ומהדקים במסגרת.
  • 5 אופים בתנור החם למשך כ- 15-20 דקות או עד להזהבה (יכול להיות שיצטברו נוזלים לאחר האפייה בתחתית המחבת. ניתן להסיר בזהירות בעזרת מכסה של סיר).
  • 6 הופכים את הטארט על צלחת הגשה, מפוררים את הגבינה הבולגרית מעל, מזלפים את הבלסמי המצומצם ומפזרים מעט עלים ירוקים לקישוט.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את העגבניות בבצל סגול פרוס בעובי אצבע או בפרוסות בטטה.

ציוד נדרש: מחבת שניתן להכניס לצלייה בתנור.

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון/בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227134
חלבונים (גרם)4.23 2.5
פחמימות (גרם)2213
מתוכן סוכרים (גרם)6.43 3.79
שומנים (גרם)13.25 7.81
מתוכם שומן רווי (גרם)5.2 3.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)2.46 1.45
נתרן (מ"ג)675.07398.27
סיבים תזונתיים (גרם)1.22 0.72
מים (גרם)108.9764.29
ליקופן (מ"ג)3.52.06
ויטמין A (מק"ג)27.616.28
ויטמין B (מ"ג)0.940.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.620.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.018.85
ויטמין C (מ"ג)26.2315.48
ויטמין E (מ"ג)0.640.38
ויטמין K (מק"ג)3.221.9
סידן (מ"ג)26.0815.38
ברזל (מ"ג)0.790.47
מגנזיום (מ"ג)10.416.14
זרחן (מ"ג)32.3119.06
אבץ (מ"ג)0.170.1
אשלגן (מ"ג)252.18148.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 32.2% 10.3% 54.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.