דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קינואה צבעוני ובריא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת הקינואה: אני אישית ממליצה בחום לשטוף את הקינואה ולהשרות כמה שעות מראש. למתכון הזה תצטרכו 2 כוסות קינואה מבושלת - שזה יוצא 2/3 כוס קינואה יבשה. על כמות כזו צריך 275 מ"ל מים (יוצא קצת פחות מכוס ורבע). יש אפשרות להכין יותר קינואה שיהיה לכם לאורך השבוע לתבשילים אחרים. במידה ואתם מכינים יותר - שימו לב על כל כוס קינואה נשים 1.75 כוסות מים (לאחר השריה).
  • 2 להביא את המים עם הקינואה לרתיחה, להוסיף את המלח לפי הטעם ולערבב. להנמיך את האש לנמוכה ולבשל כ- 14-15 דקות. לשים טיימר - חשוב במיוחד, לסלט אנחנו רוצים קינואה שהיא במרקם מדויק. בסיום הבישול יש להשאיר את הסיר לכ- 5 דקות נוספות עם המכסה.
  • 3 לערבב בקערה את עלי הבייבי עם כל הירקות ועשבי התיבול. בקערה קטנה לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב. למזוג את הרוטב מעל הסלט ולערבב היטב.
  • 4 אני ממליצה לחכות שהקינואה תתקרר מעט, ואז להוסיף את הקינואה לקערה לנערבב קלות יחד את הכל. זהו - הסלט מוכן! ממש ממליצה להגיש עם טחינה בצד!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יסמין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25083
חלבונים (גרם)5.82 1.93
פחמימות (גרם)3211
מתוכן סוכרים (גרם)7.81 2.6
שומנים (גרם)11.33 3.76
מתוכם שומן רווי (גרם)1.46 0.48
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
נתרן (מ"ג)939.45312.11
סיבים תזונתיים (גרם)5.73 1.9
מים (גרם)239.4979.56
ליקופן (מ"ג)1.110.37
ויטמין A (מק"ג)372.66123.81
ויטמין B (מ"ג)3.571.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.190.73
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)96.3132
ויטמין C (מ"ג)130.6743.41
ויטמין E (מ"ג)1.840.61
ויטמין K (מק"ג)30.069.99
סידן (מ"ג)61.7720.52
ברזל (מ"ג)2.340.78
מגנזיום (מ"ג)79.9126.55
זרחן (מ"ג)181.6660.35
אבץ (מ"ג)1.360.45
אשלגן (מ"ג)629.19209.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 20.6% 10.6% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.