דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 545 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להשרות למשך כשעה את האורז השטוף במים רותחים עם מעט מלח ולסנן.
  • 2 לטגן מעט בסיר סוטאז` גדול ורחב את כרעי העוף (מומלץ עם העור כדי לשמור על העסיסיות).
  • 3 להוציא את העוף מהסיר ולהניח בצד. לחמם עוד שמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, להמשיך לטגן מעט, להוסיף את כל התבלינים והסילאן, להמשיך לטגן עוד קצת, להוסיף את המים וכרעי העוף ולבשל למשך כחצי שעה.
  • 4 להוסיף את האורז המסונן, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לבשל כרבע שעה ולהסיר מהאש.
  • 5 להטמיע בסיר הטבית את הביצים הקשות וראש השום, ולהעביר את הסיר (מכוסה) לפלטה לכל הלילה (כמה שיותר זמן - יותר טוב). אפשר לאפות גם בתנור מכוסה בחום של 100 מעלות עד שמוכן.
  • 6 מתקבל טבית עיראקי מושלם שאתם חייבים לנסות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן גם להשתמש בעוף שלם ולמלא אותו בחלקי פנים או לשלב גם כנפי עוף ואפילו עצמות בקר/מעט אסאדו לפי הטעם. ניתן להשתמש באורז בסמטי, אורז יסמין, אורז עגול ועוד.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` גדול ורחב.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44281
חלבונים (גרם)36.16 6.63
פחמימות (גרם)346
מתוכן סוכרים (גרם)5.79 1.06
שומנים (גרם)17.74 3.25
מתוכם שומן רווי (גרם)3.27 0.6
כולסטרול (מ"ג)212.25 38.95
נתרן (מ"ג)2,803514.3
סיבים תזונתיים (גרם)2.62 0.48
מים (גרם)391.2771.79
ליקופן (מ"ג)1.490.27
ויטמין A (מק"ג)117.8921.63
ויטמין B (מ"ג)7.811.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.08
ויטמין B3 (מ"ג)50.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.640.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.886.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.11
ויטמין C (מ"ג)21.013.86
ויטמין D (מק"ג)0.850.16
ויטמין E (מ"ג)1.350.25
ויטמין K (מק"ג)6.511.19
סידן (מ"ג)73.2113.43
ברזל (מ"ג)2.780.51
מגנזיום (מ"ג)41.617.64
זרחן (מ"ג)259.0147.52
אבץ (מ"ג)3.770.69
אשלגן (מ"ג)504.1292.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.90.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.860.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.320.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.050.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 19.7% 40.2% 37.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.