דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה במעטפת של אורז

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (כ- 15 קובות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי המעטפת. להניח חצי שעה בצד למנוחה.
  • 2 בינתיים לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את בשר הבקר הטחון והפטרוזיליה הקצוצה, להמשיך לטגן על להבה נמוכה, לתבל לפי הטעם ולקרר.
  • 3 לחלק את המעטפת לכדורים בגודל הרצוי (כ- 15 כדורים).
  • 4 לשטח כל כדור בכף היד, למלא כף מתערובת הבשר, לסגור בעדינות וכך להכין את כל הכדורים.
  • 5 להרתיח מים בסיר גדול עם המלח והכורכום, להכניס בזהירות את הקובות, לבשל כ- 35 דקות ולקרר.
  • 6 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי השמן). לטגן את הקובות בשמן חם בזהירות מכיוון שהקובות רטובות (כ- 2 דקות מכל צד או עד להשחמה).
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 1/2 כוס שמן לטיגון - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)262214
חלבונים (גרם)17.63 14.42
פחמימות (גרם)2924
מתוכן סוכרים (גרם)1.11 0.91
שומנים (גרם)8.72 7.13
מתוכם שומן רווי (גרם)1.51 1.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)55.33 45.25
נתרן (מ"ג)834.32682.38
סיבים תזונתיים (גרם)1.47 1.2
מים (גרם)58.9248.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)40.6533.25
ויטמין B (מ"ג)5.744.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.793.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.716.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.940.77
ויטמין C (מ"ג)11.359.28
ויטמין D (מק"ג)0.120.1
ויטמין E (מ"ג)0.30.24
ויטמין K (מק"ג)125.61102.73
סידן (מ"ג)25.1720.58
ברזל (מ"ג)1.771.44
מגנזיום (מ"ג)20.3816.67
זרחן (מ"ג)130.52106.75
אבץ (מ"ג)2.151.76
אשלגן (מ"ג)250.14204.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 15.3% 30.9% 51.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.