דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה בורגול מבושלת
קובה בורגול מבושלת
קובה בורגול מבושלת מהמטבח העיראקי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 258 גרם למנה\יחידה (כ- 12 קובות גדולות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הבורגול ולהשרות לפחות שעה, לסחוט היטב ולהוסיף את הקמח (לפי הצורך, אפשר להוסיף עוד קצת) והמלח.
  • 2 ללוש במשך כמה דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים לגוש בצק חלק, ולשים בצד למנוחה.
  • 3 בינתיים לטגן בשמן את הבצל ולהוסיף את בשר הבקר הטחון. להמשיך לטגן עד שהנוזלים מתאדים. להוסיף את הפטרוזיליה והתבלינים, ולקרר.
  • 4 לחלק את עיסת הבורגול לכדורים. על מגש מקומח להניח כל כדור ולשטח לעיגול. להניח כף מתערובת הבשר, להניח עוד עיגול של בצק מעל ולהדק מסביב.
  • 5 להרתיח סיר עם המים, הכורכום, המלח לפי הטעם והשמן. להכניס למים הרותחים קובה או שתיים (מדי פעם להוסיף עוד), ולבשל על להבה נמוכה כ- 30 דקות או עד שהקובה מוכנה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)326126
חלבונים (גרם)18.09 7.02
פחמימות (גרם)4417
מתוכן סוכרים (גרם)3.6 1.4
שומנים (גרם)9.83 3.81
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 0.68
כולסטרול (מ"ג)31.67 12.29
נתרן (מ"ג)1,032400.48
סיבים תזונתיים (גרם)8.61 3.34
מים (גרם)179.9469.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.047.78
ויטמין B (מ"ג)6.42.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.961.93
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.0510.11
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.5
ויטמין C (מ"ג)8.23.18
ויטמין E (מ"ג)0.260.1
ויטמין K (מק"ג)79.6230.89
סידן (מ"ג)40.315.64
ברזל (מ"ג)3.261.26
מגנזיום (מ"ג)89.1434.58
זרחן (מ"ג)237.7492.24
אבץ (מ"ג)3.691.43
אשלגן (מ"ג)460.68178.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 12.3% 22.6% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?