דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרפ סוזט בטעם תפוזי מתקתק, צילום: נחמי וולף, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקרפ:
  • 1 מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים (חוץ מספריי השמן לשימון המחבת). קל לעשות זאת בעזרת מטרפה.
  • 2 מרססים מעט שמן במחבת גדולה או מורחים את המחבת בשמן בעזרת נייר סופג. מחממים את המחבת היטב עד שהיא חמה מאוד.
  • 3 יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומטים את המחבת על מנת שהבלילה תשתטח על כל פני המחבת ותתקבל דקיקה. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עוד כחצי דקה. מטגנים כך את כל הבלילה.
  • הכנת רוטב התפוזים המקורמל:
  • 1 שמים את הסוכר במחבת ומחממים עד לקבלת קרמל עינברי.
  • 2 מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז, ומבשלים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • 3 מסירים מהאש ומוסיפים חמאה.
  • 4 מקפלים את הקרפים למשולשים וטובלים אותם ברוטב.
  • 5 יוצקים את הליקר והברנדי למחבת ומדליקים את האלכוהול לכמה שניות.
  • 6 מעטרים בתלתלים מקליפת תפוז ומגישים מיד.
  • 7 הרי לכם קרפ סוזט ביתי ומושלם.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר התפוזים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187201
חלבונים (גרם)3.68 3.96
פחמימות (גרם)2123
מתוכן סוכרים (גרם)11.36 12.23
שומנים (גרם)9.58 10.32
מתוכם שומן רווי (גרם)5.23 5.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)74.53 80.23
נתרן (מ"ג)110.04118.44
סיבים תזונתיים (גרם)0.14 0.15
מים (גרם)35.7438.48
ויטמין A (מק"ג)22.3524.06
ויטמין B (מ"ג)1.611.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B3 (מ"ג)1.021.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.468.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.13
ויטמין C (מ"ג)4.224.55
ויטמין D (מק"ג)0.280.3
ויטמין E (מ"ג)0.150.16
ויטמין K (מק"ג)0.040.04
סידן (מ"ג)29.8332.11
ברזל (מ"ג)0.270.29
מגנזיום (מ"ג)2.512.7
זרחן (מ"ג)27.9230.05
אבץ (מ"ג)0.180.2
אשלגן (מ"ג)29.2831.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 27.7% 10.6% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה