דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על ירקות בתנור

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 527 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • תפוחי אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (875 גרם)
    בקליפתם חתוכים לקוביות גדולות
  • בטטה - יחידה גדולה (682 גרם)
    קלופה וחתוכה לקוביות
  • דלעת - 500 גרם
    קלופה, מנוקה וחתוכה לקוביות
  • גזרים - 2 יחידות גדולות - סה"כ (522 גרם)
    בקליפתם חתוכים לרצועות לאורך
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • תימין מיובש - כפית שטוחה (2 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  • 2 מניחים את כל הירקות החתוכים בתבנית בעלת מכסה עם נייר אפייה.
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל בעדינות בתבנית.
  • 4 מכסים את התבנית ואופים במשך כ- 45 דקות.
  • 5 מסירים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה עד שכל הירקות משחימים מלמעלה.
  • 6 מגישים ואוכלים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)41278
חלבונים (גרם)8.8 1.67
פחמימות (גרם)8015
מתוכן סוכרים (גרם)15.6 2.96
שומנים (גרם)8.17 1.55
מתוכם שומן רווי (גרם)1.32 0.25
נתרן (מ"ג)674.76128.13
סיבים תזונתיים (גרם)13.06 2.48
מים (גרם)422.480.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,469468.8
ויטמין B (מ"ג)9.991.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.71.08
ויטמין B5 (מ"ג)2.320.44
ויטמין B6 (מ"ג)1.170.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)82.5715.68
ויטמין C (מ"ג)52.710.01
ויטמין E (מ"ג)3.130.59
ויטמין K (מק"ג)29.735.65
סידן (מ"ג)134.7725.59
ברזל (מ"ג)4.510.86
מגנזיום (מ"ג)108.0320.52
זרחן (מ"ג)261.0449.57
אבץ (מ"ג)1.560.3
אשלגן (מ"ג)2,082395.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 7.5% 8% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.