דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטרמה מצלי כתף בקר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • צלי הבשר
  • כתף בקר - 900 גרם
    800 גרם עד 1 ק"ג צלי כתף
  • המשרה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מלח גס - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • רוטב סויה דל נתרן - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • פפריקה -  כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שום - 4 שן
    חתוכות
  • עלי דפנה - 3 יחידות
  • הציפוי
  • דבש - 2 כף - סה"כ (44 גרם)
  • סילאן - 2 כף - סה"כ (44 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • זרעי חרדל - 6 גרם
    כף גרגירי חרדל
  • בהרט - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
    גרגירי כוסברה טחונים
  • גרגירי פלפל אנגלי שלמים - כפית אחת
  • שבבי צ`ילי יבש חריף - כפית אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי המשרה ולקרר מעט.
  • 2 להניח את נתח כתף הבקר בתוך המשרה, לכסות ולהכניס למקרר למשך כ- 4 שעות לפחות. בינתיים לערבב את כל מצרכי הציפוי.
  • 3 להוציא את נתח הבשר מהמשרה, לצפות בציפוי ולכסות בנייר כסף (אפשר גם לכסות מלמטה בנייר כסף כדי שלא ינזל).
  • 4 לצלות את נתח הבשר על גבי רשת (כשמתחת לרשת יש מגש עם 2-3 כוסות מים ליצירת אדים) בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות טורבו למשך כחצי שעה.
  • 5 להנמיך ל- 150 מעלות ולהמשיך לצלות בתנור למשך כשעתיים או עד שצלי הכתף נצלה לטעמכם.
  • 6 לקרר את הנתח ולפרוס דק כמו פסטרמה.
  • 7 שיהיה בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי ושבבי הצ`ילי.

- פרסומת -

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)222 קלוריות179 קלוריות
חלבונים24.3 גרם19.7 גרם
פחמימות11 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים5.3 גרם4.3 גרם
שומנים8.7 גרם7 גרם
מתוכם שומן רווי2.7 גרם2.2 גרם
מתוכם שומן טראנס245.7 מ"ג198.9 מ"ג
כולסטרול70.2 מ"ג56.8 מ"ג
נתרן949.8 מ"ג769 מ"ג
סיבים תזונתיים790.1 מ"ג639.8 מ"ג
מים73.7 גרם59.6 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A23.8 מק"ג19.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)6.7 מ"ג5.4 מ"ג
ויטמין B186 מק"ג69.6 מק"ג
ויטמין B2265.1 מק"ג214.7 מק"ג
ויטמין B34.9 מ"ג4 מ"ג
ויטמין B5806.1 מק"ג652.7 מק"ג
ויטמין B6612.2 מק"ג495.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B98.8 מק"ג7.1 מק"ג
ויטמין B124.6 מק"ג3.8 מק"ג
ויטמין C1.7 מ"ג1.4 מ"ג
ויטמין E443.9 מק"ג359.5 מק"ג
ויטמין K1.5 מק"ג1.2 מק"ג
סידן18.8 מ"ג15.2 מ"ג
ברזל2.8 מ"ג2.3 מ"ג
מגנזיום28.6 מ"ג23.2 מ"ג
זרחן217 מ"ג175.7 מ"ג
אבץ4.9 מ"ג3.9 מ"ג
אשלגן373 מ"ג302 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות124 מ"ג100.4 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 325.4 מ"ג20.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 697.9 מ"ג79.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות175.1 מ"ג141.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 990.2 מ"ג73 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 19.5% 54.6% 24.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪