דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אלו גובי
אלו גובי
אלו גובי - מעדן מהמטבח ההודי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 705 גרם למנה\יחידה (6 מנות מלאות או 12 מנות תוספת)

  • הצזיקי
  • מלפפון ללא קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (152 גרם)
    מגורדים על פומפייה
  • יוגורט טבעי 1.5% - 240 מ"ל
    כוס אחת
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • התבשיל
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 2 כפיות
    כתוש
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
    קצוצים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    קצוצות
  • כוסברה - 4 כפות-קצוץ - סה"כ (20 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • כורכום - 2 כפיות שטוחות
  • זנגביל טחון - כפית שטוחה (4 גרם)
  • פפריקה - כפית שטוחה
  • תפוח אדמה - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.18 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות 2 ס"מ
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מופרדת לפרחים קטנים
  • גראם מאסלה - 1.5 כפות
  • הקישוט
  • כוסברה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • גראם מאסלה - קורט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הצזיקי:
  • 1 סוחטים את המלפפונים הירוקים המגורדים ומניחים בקערה יחד עם היוגורט, השמיר והמלח.
  • 2 מערבבים ושומרים במקרר לעת הצורך.
  • הכנת התבשיל:
  • 1 בסיר מחממים את השמן על חום בינוני ומטגנים את הכמון למשך כחצי דקה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים רק עד לריכוך (להיזהר שלא להשחיר את השום).
  • 2 מוסיפים לסיר את הבצל, העגבניה, הכוסברה ויתר התבלינים (מלבד הגראם מאסלה), ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך כ- 10 דקות עד שהירקות מתרככים והופכים לממרח.
  • 3 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, 1/2 כף גראם מאסלה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה כשמערבבים מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • 4 מוסיפים את פרחי הכרובית ומתבלים בכף הגראם מאסלה שנותרה (אם צריך מוסיפים מעט מים). מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות עד שהכרובית רכה והמים הצטמצמו לרוטב סמיך.
  • 5 מגישים את האלו גובי לא לפני שמפזרים עוד טיפה גראם מאסלה, מקשטים בכוסברה טרייה ומוסיפים כף גדושה של הצזיקי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הגראם מאסלה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38454
חלבונים (גרם)11.2 1.59
פחמימות (גרם)649
מתוכן סוכרים (גרם)11.29 1.6
שומנים (גרם)11.68 1.66
מתוכם שומן רווי (גרם)0.91 0.13
נתרן (מ"ג)1,541218.58
סיבים תזונתיים (גרם)10.49 1.49
מים (גרם)575.1981.57
ליקופן (מ"ג)2.620.37
ויטמין A (מק"ג)65.659.31
ויטמין B (מ"ג)8.431.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.340.62
ויטמין B5 (מ"ג)2.250.32
ויטמין B6 (מ"ג)1.130.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)131.9318.71
ויטמין C (מ"ג)147.5520.92
ויטמין E (מ"ג)1.20.17
ויטמין K (מק"ג)52.017.38
סידן (מ"ג)161.7522.94
ברזל (מ"ג)3.990.57
מגנזיום (מ"ג)88.4612.55
זרחן (מ"ג)211.1429.94
אבץ (מ"ג)1.410.2
אשלגן (מ"ג)1,385196.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.350.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 12% 11.6% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.