דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אלו גובי
אלו גובי
אלו גובי - מעדן מהמטבח ההודי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 705 גרם למנה\יחידה (6 מנות מלאות או 12 מנות תוספת)

  • שמן קנולה - 6 כף - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • כמון טחון - כף שטוחה
  • שום - 2 כפית
    כתוש
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידה בינונית - סה"כ (56 גרם)
    קצוצים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • עגבניה - 3 יחידה בינונית - סה"כ (516 גרם)
    קצוצות
  • כוסברה - 4 כף-קצוץ - סה"כ (20 גרם)
    לפי הטעם
  • זנגביל טחון - כפית שטוחה (4 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תפוח אדמה - 7 יחידה בינונית - סה"כ (1.18 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות 2 ס"מ
  • מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מופרדת לפרחים קטנים
  • כוסברה - 2 כף-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    לקישוט
  • גראם מאסלה - כף אחת (10 גרם)
  • גראם מאסלה - חצי כף (5 גרם)
  • הצזיקי
  • יוגורט טבעי 1.5% - 240 מ"ל
    כוס אחת
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
  • מלפפון ללא קליפה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (152 גרם)
    מגורדים על פומפייה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הצזיקי:
  • 1 סוחטים את המלפפונים הירוקים המגורדים ומניחים בקערה יחד עם היוגורט, השמיר והמלח.
  • 2 מערבבים ושומרים במקרר לעת הצורך.
  • הכנת התבשיל:
  • 1 בסיר מחממים את השמן על חום בינוני ומטגנים את הכמון למשך כחצי דקה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים רק עד לריכוך (להיזהר שלא להשחיר את השום).
  • 2 מוסיפים לסיר את הבצל, העגבניה ויתר התבלינים (מלבד הגאם מאסלה), ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך כ- 10 דקות עד שהירקות מתרככים והופכים לממרח.
  • 3 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, 1/2 כף גראם מאסלה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה כשמערבבים מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • 4 מוסיפים את פרחי הכרובית ומתבלים בשאר הגראם מאסלה (אם צריך מוסיפים מעט מים). מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות עד שהכרובית רכה והמים הצטמצמו לרוטב סמיך.
  • 5 מגישים את האלו גובי לא לפני שמפזרים עוד טיפה גראם מאסלה, מקשטים בכוסברה טרייה ומוסיפים כף גדושה של הצזיקי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הגראם מאסלה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37954
חלבונים (גרם)10.99 1.56
פחמימות (גרם)639
מתוכן סוכרים (גרם)11.27 1.6
שומנים (גרם)11.42 1.62
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 0.13
נתרן (מ"ג)1,539218.3
סיבים תזונתיים (גרם)10.36 1.47
מים (גרם)575.181.55
ליקופן (מ"ג)2.620.37
ויטמין A (מק"ג)64.99.2
ויטמין B (מ"ג)8.361.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.290.61
ויטמין B5 (מ"ג)2.250.32
ויטמין B6 (מ"ג)1.120.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)131.8118.69
ויטמין C (מ"ג)147.4620.91
ויטמין E (מ"ג)1.160.17
ויטמין K (מק"ג)51.957.37
סידן (מ"ג)150.8921.4
ברזל (מ"ג)3.220.46
מגנזיום (מ"ג)84.1911.94
זרחן (מ"ג)205.3229.12
אבץ (מ"ג)1.360.19
אשלגן (מ"ג)1,365193.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.670.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.350.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 11.9% 11.5% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.