דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלי דלעת ברוטב יין אדום, פטריות וערמונים
צלי דלעת ברוטב יין אדום, פטריות וערמונים
מנה טבעונית טעימה במיוחד (ולא רק לטבעוניים)

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת פרוסות הדלעת:
  • 1 פורסים את הדלעת לפרוסות בגודל צלי ובעובי 2-3 ס"מ.
  • 2 צולים את פרוסות הדלעת בשמן זית עם עלי זעתר (אפשר פשוט להניח את ענף הזעתר בתוך שמן הטיגון).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 מטגנים את הבצל.
  • 2 מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
  • 3 מוסיפים את הפלפל השחור, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ומערבבים.
  • 4 מוסיפים קצת מים, קצת יין אדום ומספר ערמונים.
  • 5 מבשלים את הרוטב במשך 10-15 דקות עם מכסה סגור (אם צריך, מוסיפים מים). מוסיפים את המלח ולאחר מכן את צלי הדלעת. מכסים את הסיר עם מכסה ונותנים לרוטב להתבשל קצת, עד לריכוך הדלעת.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ענף הזעתר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11563
חלבונים (גרם)1.96 1.07
פחמימות (גרם)127
מתוכן סוכרים (גרם)2.89 1.58
שומנים (גרם)5.88 3.21
מתוכם שומן רווי (גרם)0.91 0.5
נתרן (מ"ג)352.18192.24
סיבים תזונתיים (גרם)2.25 1.23
מים (גרם)156.7485.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)250.55136.76
ויטמין B (מ"ג)3.11.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.841
ויטמין B5 (מ"ג)0.880.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.6710.19
ויטמין C (מ"ג)7.394.03
ויטמין D (מק"ג)0.160.09
ויטמין E (מ"ג)0.810.44
ויטמין K (מק"ג)1.320.72
סידן (מ"ג)27.2314.86
ברזל (מ"ג)1.360.74
מגנזיום (מ"ג)18.19.88
זרחן (מ"ג)69.2337.79
אבץ (מ"ג)0.580.31
אשלגן (מ"ג)403.89220.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 26.7% 8.9% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.