דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל אפונה וגזר עם ביצים מהמטבח המרוקאי
תבשיל אפונה וגזר עם ביצים מהמטבח המרוקאי
תבשיל צמחוני מרוקאי טעים ביותר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 389 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב, מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון קל עד להזהבה וריכוך קל. מוסיפים את השום, ממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים (עד 2 כוסות) ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את האפונה והגזר, וממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות עד שרוב המים נספגים.
  • 3 שוברים את הביצים אל תוך התבשיל (עדיף קודם לשבור לצלוחית קטנה ואז להניח בסיר).
  • 4 מפזרים מעט מלח, פלפל שחור וצ`ילי גרוס חריף (לא חובה - לפי הטעם) על הביצים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהביצים בשלות (כ- 10 דקות לפחות).
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התבלינים על הביצים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להשתמש כמובן באפונה וגזר טריים (אותה הכמות - 400 גרם אפונה ו- 400 גרם גזר). ניתן להשתמש אפילו מאפונה וגזר מקופסת שימורים אבל אני מעדיפה את הגרסא המוקפאת.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24663
חלבונים (גרם)14.95 3.84
פחמימות (גרם)256
מתוכן סוכרים (גרם)3.38 0.87
שומנים (גרם)10.66 2.74
מתוכם שומן רווי (גרם)2.46 0.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)252.96 64.99
נתרן (מ"ג)828.3212.82
סיבים תזונתיים (גרם)4.21 1.08
מים (גרם)195.2450.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)226.5158.2
ויטמין B (מ"ג)2.80.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.18
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.5611.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.16
ויטמין C (מ"ג)68.217.52
ויטמין D (מק"ג)1.390.36
ויטמין E (מ"ג)2.070.53
ויטמין K (מק"ג)4.631.19
סידן (מ"ג)66.0416.97
ברזל (מ"ג)2.350.6
מגנזיום (מ"ג)22.665.82
זרחן (מ"ג)168.5843.32
אבץ (מ"ג)1.170.3
אשלגן (מ"ג)290.7674.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.580.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.310.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.540.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.370.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 19.5% 27.3% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.