דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית שהולכת מצוין עם יין אדום, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 733 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הבצלים לחצי סער ולטגן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן קלות.
  • 3 להוסיף על הבצל והפטריות את כבדי העוף, לטגן ללא מכסה משני הצדדים ולתבל לפי הטעם.
  • 4 לאחר שהכבד מבושל לגמרי מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 5 דקות נוספות עם מכסה.
  • 5 לקלף את הבטטות ותפוח האדמה, ולבשל בסיר עם מים עד שרך לגמרי.
  • 6 לטחון/לרסק לפירה ביחד עם המלח, המחמאה ומחית הכמהין.
  • 7 להגיש את הכבדים על מצע הפירה בצלחת הגשה נאה. מתקבלת מנת כבדים ביין אדום שאסור לפספס!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בפטרוזיליה.

הערך התזונתי לא כולל את מחית הכמהין. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)746102
חלבונים (גרם)58.69 8.01
פחמימות (גרם)7410
מתוכן סוכרים (גרם)21.44 2.93
שומנים (גרם)19.79 2.7
מתוכם שומן רווי (גרם)5.57 0.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.03
כולסטרול (מ"ג)1,128 153.97
נתרן (מ"ג)1,307178.41
סיבים תזונתיים (גרם)10.01 1.37
מים (גרם)564.5577.06
ויטמין A (מק"ג)10,4681,429
ויטמין B (מ"ג)61.078.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.870.12
ויטמין B2 (מ"ג)4.920.67
ויטמין B3 (מ"ג)32.174.39
ויטמין B5 (מ"ג)19.412.65
ויטמין B6 (מ"ג)2.480.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1,168159.37
ויטמין B12 (מק"ג)42.265.77
ויטמין C (מ"ג)49.26.72
ויטמין D (מק"ג)0.220.03
ויטמין E (מ"ג)3.820.52
ויטמין K (מק"ג)7.20.98
סידן (מ"ג)126.4717.26
ברזל (מ"ג)29.033.96
מגנזיום (מ"ג)135.3718.48
זרחן (מ"ג)1,080147.4
אבץ (מ"ג)9.381.28
אשלגן (מ"ג)1,815247.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.880.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.820.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.530.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 12.2% 36% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.